De ce să alegi un aspirator fără sac?

Primăvara se apropie cu pași repezi și te pregătești ușor pentru curățarea de profunzime a locuinței, oferind atenție sporită fiecărei încăperi, dar și geamurilor, zonelor incomode de sub piesele de mobilier sau a locurilor înghesuite, înlocuirea perdelelor, curățarea dispozitivelor electrice și electrocasnicelor etc. Ei bine, alături de curățenia de primăvară, casa are nevoie de îngrijire periodică, precum aerisirea zilnică a camerelor sau chiar aspirarea podelelor.

Află motivele pentru care să alegi un aspirator fără sac, care sunt avantajele și beneficiile acestuia și de ce aspiratorul fără sac de la Miele este ideal pentru aspirarea pardoselilor și covoarelor din locuința ta!

Avantajele aspiratoarelor fără sac

Ușor de golit

Aspiratorul fără sac este facil de golit și este ușor de știut atunci când trebuie să îl golești. Aspiratoarele cu sac folosesc fie saci textili, fie saci de unică folosință ce trebuie schimbați periodic, însă pentru aspiratorul fără sac trebuie doar să golești cuva de colectare pentru reziduuri, să o cureți rapid și gata! Tine minte ca daca recipientul este aproape plin, puterea de aspirare va fi mai mica, așă că fii mereu cu ochii pe cuvă.

Prețuri accesibile

Există o gamă extinsă de aspiratoare fără sac, iar majoritatea oferă prețuri atractive, pentru orice buzunar. Cu atât mai mult, nu vei fi nevoit să achiziționezi periodic saci, fie aceștia din material de unică folosință sau reutilizabili. Vei găsi, bineînțeles, aspiratoare fără sac la prețuri mai piperate, însă ține minte că acestea pun la dispoziție numeroase caracteristici care să-ți ușureze activitatea de zi cu zi.

Caracter ecologic

Spre deosebire de aspiratorul cu sac, cel fără sac oferă o opțiune ecologică deoarece nu folosește saci de colectare, ci doar recipientul pe care trebuie doar să-l speli și apoi poate fi atașat ușor. Chiar dacă la aspiratorul fără sac vei fi nevoit să înlocuiești filtrele de 2-4 ori pe an, nu va trebui să cumperi mereu saci, lucru ce-i oferă aspiratorului fără sac un caracter ecologic.

Filtre HEPA

Majoritatea aspiratoarelor fără sac folosesc filtre de calitate HEPA care ajută la reducerea riscurilor de răspândire a diferitelor alergii ce pot apărea din cauza prafului sau a celorlalte reziduuri întâlnite pe pardoseli. Cu alte cuvinte, dacă ești o persoană sensibilă la praf sau cu anumite alergii, asigură-te că aspiratorul tău beneficiază de filtre HEPA!

Dezavantajele aspiratoarelor fără sac

Filtrele

Filtrele trebuie schimbate după o perioadă deoarece acestea se pot strica, înfunda, murdării sau păta, lucru ce va duce la o funcționare necorespunzătoare a aspiratorului fără sac. Filtrele trebuie schimbate între 2 și 5 ori pe an în medie, însă în funcție de suprafețele aspirate, de gradul de praf și de utilizarea frecventă a aspiratorului, acestea pot fi înlocuite mai des. Dezavantajul este dat de prețul lor, putând fi ușor piperat, mai ales la modelele moderne, cu funcții superioare și alte caracteristici smart.

Puterea de aspirare

Spre deosebire de un aspirator cu sac, cele fără sac au puterea de aspirare ceva mai redusă, însă acest lucru nu va influența activitatea casnică de zi cu zi. Totuși, ca să te bucuri de întreaga putere a aspiratorului, ține minte să golești regulat recipientul, să te asiguri că nu se află nimic blocat pe furtunul de aspirare și să schimbi filtrele, atunci când este necesar.

Recipientul aspiratorului

Stricarea recipientului aspiratorului va necesita înlocuirea completă a acestuia, iar prețul poate fi destul de mare. Cu toate acestea, aspiratoarele fără sac pun la dispoziție un recipient puternic și rezistent la șocuri de dificultate medie, așa că dacă vei folosi produsul cu grijă, nu vei fi nevoit să înlocuiești rezervorul pentru reziduuri.

După cum ai putut observa, aspiratorul fără sac oferă numeroase beneficii locuinței, îngrijirii acesteia, timpului propriu-zis de curățare, dar și sănătății tale și a mediului înconjurător. Alege aspiratorul ideal fără sac pentru dorințele și cerințele tale și fii gata pentru o locuință întotdeauna aspirată cu grijă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *