De ce palpaie ecranul laptopului si cum poti remedia asta?

Atunci cand ecranul palpaie pot fi mai multe probleme. Modul in care imaginea se afiseaza pe ecran si modul in care se comporta displayul poate fi influentat de drivere, dar si de piesele interioare ale laptopului.  Pentru a determina daca un driver de afisare sau o aplicatie cauzeaza problema, puteti dezinstala si reinstala aplicatiile sau puteti porni laptopul in Safe Mode.  Daca laptopul continua sa palpaie si in Safe Mode problema este cauzata de hardware si nu de software. Sunt mai multe motive pentru care poti vedea ca un display laptop incepe sa palpaie si cea mai buna solutie este sa il duci in service pentru ca nu vei reusi sa il repari singur decat daca ai experienta. In cele ce urmeaza iti prezentam ce poti face acasa in conditii perfecte de siguranta, fara sa pui in pericol integritatea laptopului.

Verificati daca Task Manager clipeste

Apasati Ctrl+Alt+Delete pentru a deschide Task Manager. Daca acesta nu apare dupa apasarea Ctrl+Alt+Del, apasati Ctrl+Shift+Esc pentru a deschide fereastra Task Manager.

 • Daca Managerul de activitati clipeste impreuna cu orice altceva de pe ecran, este probabil ca un driver de afisare sa fie cauza problemei. In acest scenariu, va trebui sa reinstalati driverul, sa il treceti la o versiune mai veche sau sa il actualizati, in functie de varsta laptopului.
 • Daca Managerul de activitati nu clipeste in timp ce restul ecranului o face, este probabil o aplicatie incompatibila care cauzeaza problema. In acest scenariu, ar trebui sa dezinstalati aplicatiile in ordine inversa instalarii – de la cele mai nou instalate si pana la cele mai vechi. Daca va amintiti ce ati instalat ultima data, puteti incepe de acolo.

Reinstalati driverul de la placa video

 • Daca Windows Update a efectuat recent actualizari pe dispozitiv, este posibil ca si driverul pentru placa video sa se fi actualizat. In caz contrar, incercati sa actualizati sau sa dezinstalati driverul de afisare pentru a remedia problema. Daca ecranul palpaie in continuare, este posibil ca nu driverul sa fie problema.

Reveniti la o versiune anterioara a driverului de afisare

 1. In caseta de cautare din bara de activitati, tastati Device Manager, apoi selectati-l din lista de rezultate.
 2. Selectati sageata pentru a extinde lista de drivere video.
 3. Sub drivere video, dati click dreapta din dreapta pe adaptor, apoi selectati Proprietati.
 4. Selectati revenire la versiunea anterioara sau Roll Back Driver si driverul va trece la o versiune mai veche.
 5. Reporniti dispozitivul.

Note:

 • Trebuie sa aveti privilegii de administrator pentru a a dezinstala un dispozitiv sau un pachet de drivere utilizand Device Manager.
 • Daca optiunea Roll Back driver nu este disponibila, Windows nu are un driver mai vechi la care sa revina si acest proces nu se poate finaliza.
 • Daca dupa ce faceti toate aceste operatiuni ecranul laptopului palpaie cea mai buna solutie este sa incercati si pasii de mai jos, sau sa apelati la un specialist care sa gaseasca motivele pentru care ecranul laptopului tot nu functioneaza.

Actualizarea driverului de afisare

 1. In caseta de cautare din bara, tastati Device manager, apoi selectati-l din lista de rezultate.
 2. Extindeti lista de drivere de afisare.
 3. Selectati driverul pe care vreti sa il actualizati si dati click pe Actualizare.

Nota: Poate fi necesar sa contactati producatorul PC-ului sau al placii video pentru a descarca cel mai recent driver pentru sistemul pe care il aveti.

Dezinstalarea driverului de afisare

 1. In caseta de cautare din bara de activitati, tastati Device Manager, apoi selectati-l din lista de rezultate.
 2. Extindeti lista cu adaptoare video.
 3. Selectati driverul pe care vreti sa il dezinstalati si dati click dreapta pe el. Va aparea optiunea Dezinstalare pe care trebuie sa o selectati.
 4. Bifati caseta Delete Driver Software apoi selectati OK.
 5. Reporniti dispozitivul si Windows va incerca sa reinstaleze driverul.

Nota: Daca nu apare posibilitatea de a sterge fisierele, incercati sa porniti laptopul in Safe Mode.

Acestea sunt cateva lucruri pe care le puteti face in momentul in care vreti sa remediati problema cu ecranul care palpaie, acasa. Daca niciuna nu da roade, poate fi o problema hardware pe care o veti remedia in service.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *