De ce este medicina integrativa viitorul in domeniul medical?

Te-ai simtit vreodata dezamagit de modul in care se face medicina in Romania?

Daca raspunsul este “DA”, atunci probabil esti printre cei 60% de romani care nu au incredere in spitalele de stat si in modul in care se practica medicina conventionala aici.

Pe de alta parte, exista sistemele de sanatate privata care ofera o alternativa. Insa, acestea sunt excesiv de costisitoare, iar pacientul este abordat astfel incat sa se incadreze intr-un tipar.

In contextul in care sanatatea a devenit mai importanta ca niciodata, iar stiinta promoveaza ideea ca fiecare pacient este unic si ar trebui tratat ca intreg, avem nevoie sa schimbam ceva.

Medicina Integrativa – Viitorul catre o sanatate mai buna

Pacientii moderni sunt constrienti de sanatatea lor si aleg sa fie implicati si sa participe activ in optimizarea acesteia.

Pe de alta parte, un medic modern, înalt instruit, calificat și devotat încurajează educația, preventia, îngrijirea personală și dorește să construiasca un parteneriat cu pacienții sai pentru a colabora și pentru a obține cel mai bun rezultat pentru fiecare individ.

Problema este ca, într-un sistem medical deja suprasolicitat si ineficient – care nu este conceput pentru a se potrivi acestor noi cerințe și abordări – aceste obiective par a fi aproape imposibil de atins.

Medicina integrativa – o practică de vindecare holistică, care combină înțelepciunea veche, tratamente alternative dovedite și cele mai bune realizări moderne ale îngrijirilor medicale alopate tradiționale – poate fi o soluție care ar putea revoluționa sistemul medical.

Medicina integrativă este mai degrabă orientată spre vindecare decât centrată pe boli.

Are in vedere mintea, corpul și spiritul pentru a recâștiga echilibrul natural al corpului pentru a obține sănătatea.

Cele mai frecvente cinci avantaje ale medicinei integrative citate de pacienți și practicieni sunt:

Se concentreaza pe preventie

Spre deosebire de medicina convențională, medicina integrativă se concentrează în primul rând pe preventie pentru a susține o sănătate optimă înainte de dezvoltarea bolii. Totodata, medicina integrativa are in vedere întărirea capacității înnăscute a corpului de a se vindeca, utilizând terapii care au in vedere mintea si corpul și promovand educația pacientului.

O abordare holistică

Un medic primar care oferă îngrijire integrativă se concentrează întotdeauna pe întreaga persoană, mai degrabă decât pe sisteme aparent separate de organe și probleme de sănătate specifice organelor.

Luând în considerare mediul imediat al fiecărui pacient, nivelurile de activitate, stilul de viață, relațiile sociale și bunăstarea emoțională, se obține o viziune cuprinzătoare care poate oferi cu adevărat răspunsuri aprofundate la problemele emergente ale cuiva.

Un model care se bazează pe relație și colaborare

O relație deschisă, onestă și colaborativă pacient-medic, bazată pe încredere și respect reciproc, este o componentă inevitabilă și extrem de dorită a asistenței medicale moderne, care vine în mod natural și cu ușurință în atmosfera caldă, empatică și prietenoasă a unui medic integrator.

Îngrijire personalizată

Când vine vorba de sănătate, “tiparele” ar trebui evitate.
Scopul unui medic care practică medicina integrativă este de a descoperi cu atenție toate componentele care afectează bunăstarea fiziologică și emoțională a pacienților sai. Există, de asemenea, un angajament de a găsi cauza principală care subminează sănătatea și creează o combinație de probleme unice care nu pot fi întotdeauna rezolvate prin aplicarea unor sabloanea.

Tratamentele convenționale și complementare sunt susținute de știință

Combinand metode alopate sănătoase din punct de vedere științific cu cele mai sigure și mai eficiente terapii alternative, pacienții primesc o îngrijire atotcuprinzătoare care promovează cu adevărat sănătatea, de la prevenire până la gestionarea extrem de eficientă a bolii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *