De ce ai nevoie de piese de calitate din import?

La camioanele de transport marfa, este important ca vehiculul sa fie intr-o stare cat mai buna. Un tir poate rula de multe ori, 2-3 luni pe drumuri, pana ajunge din nou acasa si poate fi trimis la service.

Astfel, camioanele de cursa lunga, inainte sa plece la drum sunt verificate si toate problemele mici sau mari sunt rezolvate. Reparatiile trebuie sa fie atat de bine facute incat sa tina mult timp, pentru ca masina sa nu necesite prea curand interventii noi.

piese de calitate cutii viteze camioane
piese cutii viteze camioane

Si asa ajungem la o regula foarte importanta si anume aceea ca „Reparatiile se fac doar cu piese de calitate” evitand astfel defectiunile provocate de calitatea redusa a pieselor de schimb.

Caracteristicile pieselor de schimb

Sunt multe fabrici de piese de schimb, multe dintre ele sunt de calitate, altele insa vand piese care sunt sub standardele de calitate necesara pentru a fi utilizate in reparatii.

Sunt doua repere importante care caracterizeaza o piesa de calitate.

  • respecta standardele si marimile piesei originale
  • respecta standardele calitatii materialelor din care este aceasta fabricata

Standardele de marimi la o piesa sunt primele elemente la care putem observa diferente. Piesele se fabrica dupa dimensiuni foarte clare, de multe ori sutimi de mm diferenta pot cauza probleme de functionare.

In unele cazuri, poate exista o diferenta minima, dar in majoritatea cazurilor aceste diferente in timp pot provoca uzura exagerata la piesa sau la piesele adiacente.

Chiar daca cotele sunt perfecte, problemele pot veni si din calitatea materialului din care este fabricata piesa. Daca de exemplu un pinion de la cutia de viteze este prea moale, uzura acestuia va fi mai rapida si va provoca in timp defectiuni noi.

Daca e prea tare atunci este posibil sa se rupa bucati din el provocand astfel defectiuni in tot mecanismul.

Cand este o piesa, de calitate?

Putem spune ca o piesa de calitate este aceea care atat la dimensiuni cat si la materialele din care a fost fabricata se conformeaza standardelor pentru categoria respectiva de piese.

Cand dorim sa comandam piese pentru reparatia vehicolului nostru, cel mai important este sa cautam o firma de incredere care sa ne asigure exact ceea ce avem noi nevoie la o calitate / pret rezonabile.

Se vand online multe tipuri de piese camioane, de la seturi de pinioane de la cutii de viteze pana la alte piese si accesorii necesare vehiculelor de transport.

Unele piese sunt mai usor de comandat, altele trebuie identificate sa fie exact ceea ce avem noi nevoie, altfel este posibil ca piesa sa nu fie compatibila cu vehicolul nostru.

One thought on “De ce ai nevoie de piese de calitate din import?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *