Curiozități despre reciclarea cartonului

Te-ai gândit vreodată care sunt materialele de bază din care sunt realizate lucrurile și produsele pe care le folosești în fiecare zi? Ei bine, cu siguranță vei fi surprins să descoperi că hârtia și cartonul se numără printre ele. Indiferent că le folosim la locul de muncă, în activitățile casnice de zi cu zi sau chiar în călătorii, viața noastră nu ar fi la fel fără ele. Tocmai din acest motiv, este în responsabilitatea noastră să fim mult mai atenți la mediul înconjurător și, implicit, să alocăm mai mult timp reciclării. Descoperă în rândurile următoare câteva dintre cele mai interesante curiozități despre reciclarea cartonului și a hârtiei.

Tipărirea ziarelor presupune tăierea a 250 milioane de copaci în fiecare an

Spre deosebire de caiete sau file albe, majoritatea ziarelor au foi mult mai subțiri care au și o nuanță ușor închisă la culoare. Cu toate acestea, pentru a le putea obține, în fiecare an se taie în jur de 250 de milioane de copaci. Întreaga cantitate ar putea fi salvată dacă totul s-ar muta în online sau, mai bine, dacă am recicla mai des.

Cartonul poate fi reciclat de 4 ori, iar hârtia de 7

Pe măsură ce un material este reciclat, acesta este supus acțiunii unor utilaje și substanțe care i-ar putea afecta proprietățile pe termen lung. În ceea ce privește hârtia, aceasta poate fi reciclată de până la 7 ori fără ca rezultatul să fie afectat de echipamentele tehnice. Ulterior, aceasta este utilizată pentru realizarea cofrajelor și a altor cutii pentru ouă. În ceea ce privește procesul de reciclare carton, acesta se poate repeta de maxim 4 ori folosind aceleași deșeuri.

LionRecycle este cel mai bun centru de reciclare și colectare selectivă din București, capabil să facă față unei cantități generoase de deșeuri precum sticlă, lemn, carton, hârtie, plastic și altele din sectoarele HoReCa. Sunând la numărul de telefon 0770.489.065 poți afla mai multe despre serviciile puse la dispoziție, precum și să apelezi la infrastructura pe care o au pentru a transporta mai ușor deșeurile către centru. Cu un simplu telefon, vei putea soluția problema reciclării și colectări selective a deșeurilor, cu precădere a celor rezultate în urma activităților agenților economici.

Pentru o tonă de hârtie avem nevoie de 17 copaci

Nimic nu este mai neplăcut decât să fim conștienți de faptul că facem rău singuri planetei pe care ne aflăm. Cu fiecare tonă de hârtie pe care o obținem, sacrificăm 17 copaci care ar fi putut conferi oxigen mulți ani de acum înainte. Prin reciclare, aceștia sunt salvați și folosiți în scopuri mult mai benefice, de care omenirea se va putea bucura pe termen lung. Toate aceste informații au menirea să ne facă mult mai conștienți cu privire la viața pe care o ducem, precum și în ceea ce privește activitățile pe care le realizăm zi de zi.

Atât reciclarea cartonului, cât și reciclarea hârtiei joacă un rol esențial în îmbunătățirea calității vieții, precum și în conștientizarea deciziilor pe care le luăm zi de zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *