Cum să treci de un interviu de angajare, fără probleme?

Aștepți de mult timp invitația la mult așteptatul interviu iar acum a sosit momentul? Atunci nu uita să ți cont de câteva detalii esențiale pentru a obține ceea ce îți dorești.
Ce să facem înainte de interviu?
Primul și cel mai important aspect este atitudinea cu care pornim încă dinainte de interviul propriu-zis. Atitudinea se referă inclusiv la pregătirea ta mentala dinaintea interviului, mai exact convingerea ta în reușită. Astfel, o atitudine pozitivă dar nu disperată va aduce cel puțin rezultatele dorite.
Nu uita că este vorba despre tine. Deci și tu vrei sa te convingi dacă firma și jobul respectiv corespund așteptărilor tale profesionale, etice și materiale.
În primul rând, să ajungi la timp pentru a nu lăsa o impresie proastă de la început.
Apoi pe parcursul interviului păstrează aceași atitudine calmă, încrezătoare și politicoasă dar fără a deveni penibil..
Aspectul fizic este și el important. O ținută curată, îngrijită și decentă va face întotdeauna o primă impresie bună. Dar nu trebuie nici să exagerăm cu vestimentația, machiajul sau coafura, ci să păstrăm totul doar cât mai curat și mai simplu.
Comunicarea verbală, comunicarea paraverbală și comunicarea non verbală sunt de asemenea elemente la care trebuie să fi foarte atent. Așadar ar fi perfect dacă poți să te menți calm, sigur pe tine și să răspunzi scurt și direct la întrebări fără să te gândești foarte mult și să ajungi să te bâlbâi sau să gesticulezi ciudat.
La finalul interviului, exprimă-ți încă o data interesul față de jobul dorit. Asta nu înseamnă să spui ceva disperat sau fals dar lasă de înțeles într-un mod subtil și elegant că ești interesat de ce ai aflat despre poziția respectivă chiar dacă încă mai ai nevoie de timp de gândire iar apoi mulțumește pentru timpul și interesul acordat și cel mai important, zâmbește întotdeauna politicos pentru a menține o atmosferă plăcută.

Intrebari interviu angajare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *