Cum să îți alimentezi casa cu apă

Un hidrofor este un dispozitiv care furnizează apă, de exemplu, într-o casă, utilizând propriul aport. Un hidrofor este cel mai des utilizat atunci când nu există posibilitatea conectării la sistemul de alimentare cu apă. Poți utiliza hidroforul pentru a extrage apă dintr-o fântână sau un puț, pentru a o furniza la robinetele din casă. Alege un hidrofor potrivit pentru casa ta

din magazinul online shop-einstal.ro, deoarece, în combinație cu o pompă și un presostat, face sistemul de alimentare cu apă la o presiune suficient de mare și stabilă.

Alegerea unui hidrofor care să răspundă așteptărilor tale și ale familiei tale, trebuie făcută ținând cont de multe aspecte importante, nu numai de cele legate de zona camerelor individuale, numărul de etaje sau aspectul fațadei. Dacă nu există nicio posibilitate de conectare la alimentarea cu apă pe parcela construibilă, o fântână poate fi o alternativă. Pentru a livra apă în casă în diferite puncte, va fi necesar în acest caz să folosiți hidroforul. 

Ce este un hidrofor?

Toți membrii gospodăriei folosesc apă, deoarece este esențială pentru viața lor. Îl folosești pentru spălare, gătit, dar și pentru udarea plantelor sau spălarea toaletei. De asemenea, poate fi folosit pentru sistemul de încălzire. Nu există nicio îndoială că locuința ta are nevoie pur și simplu de o conexiune la apă.

Hidroforul este un dispozitiv care te ajută să ai apă curentă. De asemenea, el este responsabil pentru menținerea presiunii corecte a apei în sistemul de alimentare. Hidroforul este un dispozitiv care limitează funcționarea pompei. Dispozitivele în sine, pot diferi ușor unele de altele atât în ​​ceea ce privește designul, cât și posibilitățile de procesare existente. Principiul lor de funcționare rămâne neschimbat – acestea trebuie să furnizeze și să îmbunătățească eficiența sistemului de alimentare cu apă în care sunt instalate.

Hidrofor – Caracteristici

Fizic, hidroforul constă de obicei din:

  • vas de expansiune,
  • pompe,
  • presostat,
  • supape.

Un vas de expansiune , are cel mai adesea o formă cilindrică și este un dispozitiv vertical sau orizontal. Astfel de rezervoare sunt instalate, de regulă, în proiectele caselor cu subsol. Când apa din puțul în care urmează să fie instalat hidroforul este poluată în mod deosebit, este bine să îți echipezi sistemul cu filtre speciale. Vor proteja pompa și supapele de înfundare. Prin urmare, instalația ta va funcționa mai eficient.

Pompa hidrofor forțează apa direct în rezervor.Parametrii săi de funcționare sunt controlați de un presostat, care este responsabil pentru măsurarea presiunii apei în interiorul rezervorului și pe baza datelor obținute în acest mod, pompează apă în el dacă presiunea este prea mică. Hidroforul este un rezervor de aer cu apă în care apa se acumulează din fântână și este transferată succesiv la instalație în momentul colectării sale. Este echipat cu un presostat care controlează funcționarea pompei de scurgere a apei din fântână. Hidroforul nu lasă ca pompa să fie pornită de fiecare dată când robinetul este pornit, ci numai atunci când este necesar.

Prin urmare, un hidrofor este instalat cel mai adesea în casele de la țară, incluzând și o pompă autoamorsantă care poate absorbi apa de la o adâncime de câțiva metri. Poate fi montat deasupra sau sub rezervor. 

Au văzut:259

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *