Cum să eviți să cheltui mai mult decât trebuie pe combustibil?

caiuciucuri second hand

Nu puțini sunt cei îngrijorați de costul ridicat al gazelor și al întreținerii generale al mașinii. Pe de altă parte, nici nu își mai pot imagina viața fără mașină, căci mașina, la urma urmei, oferă libertatea de mișcare. Această libertate vine cu un preț, dar asta nu înseamnă că nu există soluții prin care putem evita să cheltuim mai mult decât este necesar.

O modalitate foarte eficientă de a reduce costurile întreținerii auto este să optați pentru anvelope la mâna a doua. Poate că aveți nevoie de cauciucuri r18 sau r19, așa că vă puteți orienta spre cauciucuri second hand r18 sau cauciucuri second hand r19, care vin la un preț mult mai accesibil, fără ca eficiența lor să fie compromisă. Mai apoi, există și câteva strategii care vă pot ajuta să reduceți cheltuielile auto:

Conduceți inteligent. Când conduceți agresiv, pierdeți combustibil și îi puneți pe ceilalți în pericol. Respectați limita de viteză, evitați accelerarea rapidă, nu blocați frânele și mențineți o viteză constantă pe drum.

Schimbați-vă programul. Dacă participați la trafic în ora de vârf, veți pierde combustibil. Dacă este posibil, ajustați-vă programul de lucru astfel încât să evitați traficul cel mai intens. Și mai bine, dacă angajatorul vă permite, optați pentru program de muncă remote măcar o zi pe săptămână.

Încercați să combinați sarcinile pe care trebuie să le efectuați. Potrivit specialiștilor în energie, mai multe deplasări scurte pot utiliza de două ori mai mult combustibil decât o călătorie mai lungă, multifuncțională, acoperind aceeași distanță când motorul este cald.

Plimbare pe jos sau cu bicicleta. În loc să mergeți cu mașina la magazinul din colț sau în vizită la un prieten, gândiți-vă la opțiunea de a merge cu bicicleta sau pe jos. În plus, această abordare reduce riscul de boli de inimă și de obezitate.

Carpool. Alăturați-vă sau inițiați un carpool sau folosiți programe de ride-share atunci când aveți posibilitatea.

Nu încărcați mașina cu bagaje inutile. Tot potrivit experților în energie, la fiecare 50 de kilograme pe care le transportați într-o mașină obișnuită, reduceți economia de combustibil cu 1 până la 2%. Așadar, atunci când plecați în vacanță sau o altă călătorie mai lungă cu mașina, încercați să vă rezumați la strictul necesar și puneți tot ce puteți în interiorul mașinii, nu deasupra mașinii. Dacă veți transporta bagaje deasupra mașinii, riscați să reduceți economia de combustibil cu aproximativ 5%.

Luați în considerare mașinile hibrid. Cele mai eficiente vehicule cu consum redus de combustibil de astăzi sunt mașinile electrice hibrid. Un hibrid combină un motor electric cu un motor convențional, dar mai curat, alimentat pe benzină. De exemplu, de-a lungul duratei sale de funcționare, o Toyota Prius hibrid va folosi jumătate din cantitatea de combustibil și va înjumătăți cantitatea de poluare asociată cu încălzirea globală.

Într-un final, mențineți mașina în formă, iar asta înseamnă să vă prezentați cu regularitate la o vulcanizare non stop. O mașină bine menținută consumă mai puțin combustibil. De asemenea, asigurați-vă că schimbați regulat filtrele de ulei și că anvelopele sunt întotdeauna umflate corespunzător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *