Cum sa depasesti cu eficienta criza financiara?

In situatia actuala este mare nevoie de eficienta pentru ca firmele sa poata supravietui crizei financiare. Este bine de stiut ca in aceasta perioada multe firme se inchid si multi oameni sunt trimisi acasa in somaj tehnic sau chiar cu desfacerea contractului de munca.

Ce nu functioneaza acum?

Daca ne uitam atent vedem nise care nu functioneaza deloc, si aici ne referim la serviciile care necesita o relatie directa cu clientii.

Aici nu prea mai avem ce sa spunem. Firmele care nu mai au cautare, trebuie sa abordeze o strategie de conservare sau sa-si schimbe daca se poate stilul de lucru.

Cu alte cuvinte sa incerce sa piarda cat mai putini bani sau sa incerce sa se reprofileze spre ceva ce poata functiona si fara relatii directe cu clientii. De exemplu sa incerce sa-si mute afacerea online.

Ce poate functiona acum?

Dar hai sa ne concentram pe ceea ce merge si nu pe ceea ce nu functioneaza. De exemplu nisa de transporturi care si in aceste momente trebuie sa functioneze ca sa nu se blocheze economia.

Si aici se simte criza, multe firme lucreaza cu forte reduse sau cu dificultati. Cu toate acestea este o zona care functioneaza chiar daca pretentiile incep sa devina tot mai mari.

Din toate crizele economice care au fost, au iesit doar firmele care erau bine structurate ca si strategie si eficienta. Eficienta permite firmelor sa scada preturile cand este nevoie si sa poata oferi aceeasi valoare chiar si in conditii diferite.

Exact asa se intampla si cu firmele de transport in acest moment. Unele au de lucru si functioneaza in continuare, altele isi inchid portile si pleaca acasa.

Cei care:

  • au investit in dezvoltarea firmei,
  • au vehicule in stare buna de functionare, reparate cu piese de calitate
  • au credibilitate si o relatie  foarte buna cu clientii
  • etc.

acum pot functiona in continuare. Chiar daca o parte din clienti vor disparea, vor ramane totusi suficienti ca sa treaca peste aceasta perioada.

Pe de alta parte cei care au neglijat punctele amintite mai sus, din pacate vor intampina din ce in ce mai multe dificultati. Serviciile de calitate necesita unelte bine intretinute si personal calificat.

In cazul nostru ne referim la vehicule bine intretinute si reparate cu piese de calitate. Cei care in acest moment nu sunt pregatiti sa functioneze fara capital cel putin cateva luni este posibil sa nu mai reziste acestei crize.

Cererile se vor orienta catre cei care pot oferi servicii de calitate si sunt de incredere chiar daca trebuie sa reduca putin preturile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *