Cum să alegi furtunul hidraulic potrivit echipamentului tău?

CUPRINS

1)Dimensionarea

2)Temperatura

3)Presiunea

4)Materialele

5)Durata de utilizare

Sistemele hidraulice se regăsesc peste tot în jurul nostru, ele ne ușurează viețile, chiar dacă poate nu suntem conștienți de acest lucru. De la camionul de pe autostradă până la cursele din parcul de distracții, echipamentele bazate pe sisteme hidraulice au devenit un element indispensabil în ceea ce privește desfășurarea activităților noastre zilnice, grație fiabilității și capacității lor de a alimenta în siguranță multe tipuri de echipamente.

Însă, pentru a înțelege mai bine modul în care acționează aceste sisteme hidraulice, este deosebit de important să cunoaștem structura lor și, respectiv, elementele esențiale din care este alcătuit. O astfel de componentă este furtunul hidraulic, care nu doar că facilitează transportul fluidului dintr-un punct în altul, ci este responsabil și cu transmiterea energiei hidraulice, ceea ce îl plasează într-o poziție importantă.

  • HIDROstore – Soluția de care are nevoie echipamentul tău!

Magazinul HIDROstore s-a angajat să faciliteze accesul imediat la o gamă diversificată de produse și componente hidraulice pentru toate domeniile de activitate. Mai mult decât atât, aceștia acoperă toate serviciile care țin de domeniul hidraulicii. Furtunurile hidraulice disponibile la HIDROstore sunt fabricate cu ajutorul celor mai moderne tehnici de producţie, tocmai pentru a pune la dispoziția clienților produse calitative și unicate care să aducă un plus de valoare echipamentelor lor.

În cadrul acestui articol îți vom oferi informații utile cu privire la alegerea furtunului hidraulic care să se plieze pe nevoile echipamentului tău, astfel încât acesta să funcționeze eficient și la capacitate maximă.

Așadar, care sunt aspectele esențiale de care trebuie să ții cont atunci când alegi un furtun hidraulic pentru echipamentul tău?

1)    Dimensionarea

Primul aspect pe care trebuie să îl iei în considerare în căutarea furtunului hidraulic potrivit echipamentului tău este dimensionarea, mai precis diametrul interior, exterior și lungimea acestuia. Alegerea unui furtun hidraulic de dimensiuni potrivite poate face ca instalația să funcționeze fără probleme și eficient pentru o perioadă mai lungă de timp.

Diametrul interior al furtunului trebuie să fie compatibil cu sistemul hidraulic, deoarece un diametru prea mare poate cauza pierderi de presiune, iar unul prea mic poate restricționa fluxul de fluid.

De asemenea, și lungimea furtunului poate influența și ea performanțele sistemului tău. Un furtun prea scurt se va contracta și se va întinde datorită presiunii, ducând la scurtarea duratei de viață a acestuia. Pe de cealaltă parte, un furtun prea lung poate reduce performanțele sistemului tău.

2)    Temperatura

O caracteristică esențială de care trebuie să ții cont la achiziționarea unui furtun hidraulic este reprezentată de temperatura standard de funcționare. Nu sunt recomandate temperaturi mai mari sau mai mici decât cele specificate de producător, întrucât o temperatură de funcționare necorespunzătoare poate schimba proprietățile materialelor și ale fluidelor.

3)    Presiunea

O altă caracteristică esențială de care trebuie să se țină cont la achiziționarea unui furtun hidraulic este limita de presiune. Limită de presiune a furtunului trebuie să fie compatibilă cu cea suportată de sistemul hidraulic în care este utilizat. De asemenea, este important să se țină cont și de posibilitatea creșterii presiunii în instalație, pentru a te asigura că furtunul tău poate suporta acest nivel de presiune, și totodată, pentru a preveni scurgerile sau alte probleme.

4)    Materialele

Fiecare material are proprietățile sale, așa cum fiecare tip de aplicație are la rândul ei, cerințele sale. Gradul de flexibilitate, presiunea cu care operează sistemul, condițiile de mediu, temperatura de funcționare și fluidul utilizat sunt criteriile de care trebuie să ții cont în ceea ce privește materialul furtunului hidraulic. Materialul din care e confecționat furtunul hidraulic trebuie să fie compatibil atât cu cerințele sistemului, cât și cu fluidul transportat de acesta. Materialele cele mai utilizate pentru fabricarea furtunurilor hidraulice sunt: cauciucul sintetic, poliuretanul și poliamida.

5)    Durata de utilizare

Furtunurile hidraulice, la fel ca orice alt produs, au o durată de valabilitate. Din acest motiv, este bine să inspectezi periodic toate furtunurile hidraulice pentru a te asigura că nu există potențiale defecțiuni care ar putea compromite capacitatea acestuia de a transporta în siguranță fluidul cu care operează sistemul. Umezeala sau scurgerile, cauciucul crăpat, pierderea flexibilității sau cauciucul uzat sunt toate semne ce pot indica potențialele defecțiuni ale furtunului. Dacă acesta nu prezintă semne ale uzurii, atunci nu e cazul să îl înlocuiești.

HIDROstore furnizează o gamă profundă și vastă de componente și accesorii hidraulice pentru orice tip de sistem, din orice domeniu de activitate.

Dacă ai nevoie de ajutor profesional în alegerea furtunului hidraulic potrivit instalației tale, atunci trebuie să vizitezi unul din cele opt sedii HIDROstore din toată țara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *