Cum să alegi cea mai bună pastă de dinți pentru copii?

Lucrurile mici din viață au potențialul de a avea un impact mare. Deși este firesc ca părinții să își dorească ce este mai bun pentru copiii lor, poate fi dificil să aleagă ce produse sunt de fapt potrivite pentru copiii lor. Piața pastelor de dinți pentru copii și a altor produse dentare este saturată de opțiuni. Acestea fiind spuse, nu orice marcă de pastă de dinți ar trebui să fie folosită pe copilul dumneavoastră. Mai jos, enumerăm câteva sfaturi pentru a vă ajuta să alegeți cea mai bună pastă de dinți pentru copilul dumneavoastră:

Cunoașteți ingredientele care fac diferența pentru cea mai bună pastă de dinți pentru copii

Primul lucru pe care ar trebui să îl faceți este să vă familiarizați cu principalele ingrediente care sunt folosite în pastele de dinți. Iată care sunt principalele ingrediente pe care trebuie să le căutați atunci când cumpărați o pastă de dinți pentru copii:

– Fluorură: Fluorul este un mineral care întărește dinții și îi face mai puțin susceptibili la cariile dentare. Este o componentă esențială în orice pastă de dinți, deoarece ajută la prevenirea cariilor. În timp ce majoritatea pastelor de dinți conțin fluor, este posibil ca unele mărci să nu aibă suficient fluor pentru a fi eficiente. Verificați întotdeauna eticheta pentru a vedea dacă pasta de dinți are suficient fluorură pentru a fi eficientă.

– Lauril sulfat de sodiu (SLS): Acesta este un produs chimic care este de obicei adăugat în pasta de dinți ca agent spumant. Deși SLS nu prezintă un risc grav pentru sănătate, poate fi dăunător pentru gingiile copiilor, deoarece le poate usca.

– Sacarină de sodiu (sau sucraloză): Acesta este un îndulcitor artificial care se adaugă la pasta de dinți pentru a o face mai gustoasă. Deși Sucraloza este considerată sigură, unele persoane ar prefera să nu o folosească pe dinții copiilor lor.

Luați în considerare prețul pentru cea mai bună pastă de dinți pentru copii

Ar trebui să încercați întotdeauna să găsiți un produs care să vă ofere cel mai bun raport calitate-preț. Acestea fiind spuse, alegerea unei paste de dinți ieftine pentru copilul dumneavoastră ar putea să nu fie o idee bună. Pastele de dinți ieftine conțin, de obicei, ingrediente mai puțin eficiente, ceea ce le face mai puțin eficiente în protejarea dinților împotriva cariilor. Deși nu există o pastă de dinți ieftină, ar trebui să vă asigurați întotdeauna că cumpărați un produs care are ingredientele cele mai eficiente în combaterea cariilor.

Gândiți-vă la preferințele și comportamentul copilului dumneavoastră

Atunci când cumpărați o pastă de dinți pentru copilul dumneavoastră, este important să țineți cont de preferințele și comportamentul acestuia. De exemplu, dacă copilul dumneavoastră are probleme senzoriale, poate doriți să căutați o pastă de dinți care este mai puțin abrazivă. Dacă copilul dvs. are un gust ciudat în gură, poate doriți să căutați o pastă de dinți fără arome. Există, de asemenea, considerente comportamentale pe care ar trebui să le luați în considerare. De exemplu, dacă copilului dvs. nu-i place să se spele pe dinți de două ori pe zi, poate doriți să căutați o pastă de dinți care poate fi folosită doar o dată pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *