Cum să alegi cea mai bună baterie de mașină pentru vehiculul tău

Care sunt diferitele tipuri de baterii auto?

Există multe tipuri diferite de baterii auto disponibile pe piață. Cele mai populare sunt bateriile cu plumb acid, care transformă reacțiile chimice în curent electric.

Acestea pot conține diferite tehnologii precum: AGM (Absorbed Glass Mat), care este un tip de baterie auto ce are o vată de sticlă ce menține întreaga structură interioară, astfel încât bateria să fie mai stabilă și rezistentă la șocuri. Bineînțeles, bateriile cu tehnologia AGM sunt mai calitative, oferă o performanță ridicată și sunt concepute pentru funcția START/ STOP.

Tehnologia EFB (Extended Life Battery) a fost introdusă în anii 1990 de Exide Technologies ca o îmbunătățire față de linia lor anterioară de produse EFB2. Acestea sunt mai accesibile decât acumulatorii menționați mai sus, dar performanța lor este una deosebită.

Cum să alegi capacitatea corectă a bateriei auto?

Dacă ai un catalog de baterii auto pentru stabilirea cu exactitate a modelului de baterie auto necesar mașinii tale, lucrurile vor fi relativ simple. Pur și simplu îți cauți modelul mașinii, iar acolo vei găsi cei mai potriviți acumulatori auto pentru tine.

În cazul în care nu ai acces la un astfel de catalog, trebuie să știi că există câțiva factori de care trebuie să ții cont atunci când alegi o baterie auto.

În primul rând, verifică manualul de utilizare al autovehiculului și  ar trebui să găsești exact modelul de baterie potrivit.

De asemenea, trebuie să iei în considerare stilul tău de viață, cât de des conduci și pe unde conduci de obicei, deoarece aceste detalii vor indica de câte ori trebuie să pornești motorul și rezistența de care ar trebui să dea dovadă bateria auto (în cazul vehiculelor Off-Road și nu numai, ce implică deplasarea prin porțiuni neamenajate și neasfaltate).

Cele mai bune mărci și modele de baterii auto

Bateria este inima unei mașini. Oferă putere motorului și este esențială pentru funcționarea acestuia. Dar, ca orice altă parte a unei mașini, are o durată de viață limitată. Mai devreme sau mai târziu, trebuie înlocuită cu una nouă.

O baterie de mașină poate dura între doi și cinci ani, în funcție de marcă și model. Există multe mărci disponibile pe piață, dar nu toate sunt suficient de bune pentru a oferi servicii eficiente pentru vehiculul dumneavoastră. Cele mai cunoscute și calitative mărci de baterii auto sunt: VARTA, BOSCH, MOLL, EXIDE, ULTRON, OPTIMA, MACHT, ROMBAT și ACUPROFI.

Oricum, o listă completă de baterii auto găsești pe pagina noastră de produse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *