Cum putem trata suferinta din dragoste

Suferinta din dragoste

O despartire nu este absolut deloc usoara, indiferent de motive, ruperea de o persoana ce iti este sau ti-a fost odata draga este foarte grea, emotiile contradictorii ies la suprafata si felul in care ne simtim pare sa nu se schimbe.

Trec zilele, noptiile insa dorul sau senzatia ca ceva lipseste este inca acolo si este foarte dificil sa te vezi din nou fericit, sau fericita din nou. Suferinta din dragoste este un element ce ne face oameni, un element dureros dar prin care trecem majoritatea dintre noi.

In momentul in care te-ai despartit de iubit sau iubita realizezi mai multe lucruri, singuratatea este dificila, iar durerea sufletului pare ca un pumnal sau cutit infipt in piept in mod constant.

Cum trecem peste aceasta suferinta?

Toate aceste sentimente sunt normale dar pentru a trece mai usor peste momentele negative este necesar sa iti crezi un fel de leac, un fel de tratament pentru a scapa de suferinta din dragoste. 

Focuseaza-te pe nevoile tale – este foarte important pentru a trece mai usor peste suferinta din dragoste sa te gandesti la propria persoana, la ceea ce ai tu nevoie, incearca sa citesti, sa te focusezi pe dezvoltarea ta personala, apeleaza la tratamente speciale de fata, de corp, relaxeaza-te des. 

O baie lunga si linistitoare iti poate oferi pacea de care ai nevoie pentru a trece mai usor peste suferinta acumulata. In acest moment al singuratatii sociale este cazul sa te redescoperi, sa iti recauti si reiei pasiunile si sa te focusezi pe ceea ce ai tu nevoie. 

Discutand despre relatie, despre toate momentele bune si rele pentru a realiza cum exact s-a ajuns aici, a evita sa vorbesti despre despartire este un lucru nesanatos, este necesar sa admiti ceea ce s-a intamplat si sa vorbesti despre asta chiar daca duce la lacrimi si sentimente triste.

Sentimentele triste si suferinta in dragoste va durea mai putin in timp, asa ca este foarte important sa vorbesti despre despartire. Poti chiar si sa iti scrii gandurile despre despartire intr-un carnetel personal, astfel toate emotiile si toate gandurile iti vor fi descarcate si stocate undeva si nu iti vor ingreuna sufletul la fel de mult. 

Daca simti ca nu e suficient pentru tine incearca sa apelezi la un psiholog online. Sunt destul de multi care ofera o prima sedinta gratuita in care poti sa discuti despre problemele tale.

Asculta muzica – muzica in general are efecte tamaduitoare si calmante, fie ca doresti sa asculti piese de dragoste sau triste fie ca doresti sa asculti piese de genul empowerment este important sa asculti ceea ce iti place. Daca preferi muzica rock tare, pune-ti niste casti si da frau sentimentelor, emotiilor si miscarilor, elibereaza-ti de efectele negative adunate cu ajutorul muzicii. 

Cauta informatii despre suferinta din dragoste, sunt o gramada de motive pentru care oamenii au iesit din relatie, iar sfaturile lor sau a unor psihologi online te pot ajuta sa treci de cealalta parte a baricadei unde dragostea nu mai doare la fel de mult. Iți las aici un articol interesant

Petrece timp cu prietenii tai si discuta sfaturile pe care le primesti, trebuie sa stii ca desi te-ai despartit de iubit sau iubita nu inseamna ca esti singura, singur.

Prietenii, internautii sau chiar sfaturile unui psiholog online iti pot reda increderea in sine si puterea de a trece peste suferinta din dragoste. 

Eu am urmat un curs terapeutic online in care am invatat cum să scap de suferința din dragoste. Pe mine chiar m-a ajutat!

Tu ai suferit din dragoste? Ce masuri ai luat? Cine sau ce te-a ajutat cel mai mult sa treci peste o despartire si peste suferinta sufletului?

Lasa-ne un comentariu cu parerea ta despre cea mai buna metoda de a trata suferinta din dragoste. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *