Cum poți să plătești mai puțin pentru concedii de vis în România

Câteva zile în afara casei reprezintă medicamentul ideal pentru a ne destresa și a reveni la birou cu zâmbetul pe buze. Destinațiile exotice sau cele mioritice ne relaxează mintea și ne destind trupul, cu atât mai mult cu cât timpul petrecut în afara serviciului ne ajută să ne conectăm cu natura.

Practicarea pasiunilor și a hobby-urilor fiecăruia dintre noi nu trebuie să fie trecută cu vederea. Întrucât majoritatea persoanelor preferă să călătorească și să își facă cel puțin un concediu pe teritoriul României (sau în afară), organizarea și alocarea bugetului reprezintă un pas extrem de important. Din fericire, la ora actuală există diferite metode prin care poți reduce costurile unui concediu de vis în țara noastră. Rămâi pe aproape și descoperă-le, pas cu pas!

Cunoaște ofertele fiecărei agenții de turism în parte

În cazul în care optezi să pleci în concediu prin intermediul unei agenții de turism, trebuie să știi de pe acum că prețurile solicitate vor fi distincte. Aceste costuri sunt determinate de contractele pe care agențiile de turism le au, la rândul lor, cu furnizorii, precum și de momentul la care decizi să începi să îți planifici călătoria. Nu este un secret faptul că prețurile sunt mai mici pe măsură ce distanța dintre momentul planificării și plecarea efectivă este mai mare. În mod analog, vei plăti mai mult pe măsură ce această distanță se micșorează.

Cunoscând ofertele mai multor agenții de turism pentru aceleași zone te va ajuta să te orientezi întocmai către varianta ideală pentru tine. Tichete de vacanta folosite în cazări reduc, la rândul lor, costurile finale și chiar pot fi folosite pentru a acopei întreaga sumă solicitată de locurile de cazare.

Nu te lăsa pe ultima sută de metri

Un exemplu foarte relevant cu privire la planificarea concediilor din scurt este reprezentat de costul biletelor de avion – inclusiv în cazul zborurilor domestice. Așa se face că a te lăsa pe ultima sută de metri nu te ajută deloc ci, în schimb, îți afectează întreaga stare de spirit și portofelul. Este recomandat să alegi din timp atât locul de cazare, cât și obiectivele turistice pe care vrei să le vizitezi. Nu uita nici de căutările pe forumurile de profil, în care vei putea descoperi cele mai bune locuri din zonă în care te poți bucura de momente cu adevărat relaxante!

Asigură-te că rezervi pentru mai multe persoane

Acest lucru este posibil atunci când plecarea se face într-un grup de mai multe persoane. În aceste situații, poți opta pentru închirierea unei cabane sau a unei vile cu dimensiuni impresionante. Toate aceste opțiuni sunt disponibile la preț întreg însă, împărțite la numărul de persoane, vor genera un cost personal cu mult mai mic.

Un alt aspect de luat în considerare în acest punct este numărul de mașini de care va fi nevoie pentru deplasare. Dacă este vorba de un grup mai mare, acesta se poate reduce de la 5 chiar la 3 sau 4 mașini. Astfel, consumul de combustibil este mai mic și, implicit, costurile sunt diminuate.

Cunoaște dinainte atracțiile turistice la care vrei să ajungi

Anumite atracții turistice, chiar din București, oferă posibilitatea setării unor programări pe baza cărora să te asiguri că le vizitezi întocmai pe cele pe care ți le dorești. Multe dintre ele pun la dispoziție discounturi pentru cei care plătesc online, ceea ce va reprezenta un plus pentru tine. În loc să stai la coadă timp de câteva ore, poți să îți facilitezi accesul în schimbul unei sume mai mici. Această modalitate este recomandată inclusiv de managerii atracțiilor turistice care le solicită turiștilor dornici să viziteze să își planifice timpul și intrările de acasă.

Toate aceste elemente, puse cap la cap, sunt ideale pentru a te asigura că reduci costurile concediilor de vis în România la minimum. Cu toate acestea, calitatea serviciilor oferite nu va fi afectată deloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *