Cum poți să ai mereu o piele frumoasă și sănătoasă

Multe reprezentante ale sexului frumos acordă o mare importanță rutinei de îngrijire a pielii, în special cea de pe față, gât și zona decolteului. Din păcate, uită sau chiar neglijează complet și celelalte porțiuni, iar acest lucru este vizibil cu ochiul liber. De aceea, recomandarea specialiștilor, dar și a noastră, este să ai grijă așa cum trebuie de pielea ta, pentru ca aceasta să fie ferită de afecțiunile cutanate sau semnele îmbătrânirii premature. Avem chiar și câteva recomandări pentru tine în acest scop.

O piele curată este o piele sănătoasă

Este primul, și cel mai important lucru. De aceea, pielea trebuie spălată cu acele produse care nu conțin parabeni sau siliconi. De asemenea, nu este chiar atât de important mirosul produsului, de aceea optează pentru un săpun sau un gel de duș din ingredienturale, care nu doar că ajută la curățarea în mod corect a pielii, ci și la hrănirea ei cu substanțele de care are nevoie.

Apă călduță, și nu fierbinte

Atunci când faci baie sau duș, temperatura apei contează enorm. Cea fierbinte nu face decât să agreseze mult pielea, așa că mai bine renunță la acest obicei. Apa călduță sau chiar aproape rece – doar uneori, este perfectă, pentru că îi oferă pielii tale mai multă fermitate, se va vindeca mai repede și nici nu se va usca.

Exfoliere

Acest procedeu simplu este indicat o dată pe săptămână, iar în acest scop este de recomandat să folosești tot produsele naturale. În acest fel vei stimula circulațua sângelui, vei preveni creșterea firelor de păr pe sub pielea, iar pielea ta va avea un aspect proaspăt, de fiecare dată, chiar dacă nu vei folosi ceva produse pentru a-l obține.

Epilarea

Și, pentru că tot am vorbit despre fire de păr crescute pe sub piele, am ajuns și la următoarea etapă în îngrijirea acesteia, și anume epilarea. Aceasta ar trebui să facă parte din rutina ta de îngrijire, iar ceara de epilat să îți devină prietenă, după cum se spune. Poti opta pentru ceara traditionala sau cea de unică folosință, nu contează, trebuie doar să ții cont de tipul tău de piele și să respecți întocmai instrucțiunile producătorilor trecute pe ambalaj, pentru a avea parte de rezultatele dorite. Sau, și mai bine, poți merge la salonul de cosmetică, unde să te lași pe mâna profesioniștilor.

Hidratare

Din păcate, pielea noastră este agresată zilnic, de factori interni și externi. În cazul celor externi, nu uita niciodată cât de importantă este hidratarea. De aceea ai grijă să bei suficientă apă și să folosești și acele produse cu un efect intens hidratant. Pielea ta va fi mult mai strălucitoare și sănătoasă, așa cum îți dorești.

O piele frumoasă depinde doar de tine

Rutina ta de îngrijire a pielii trebuie să mai conțină și protejarea ei cu produsele potrivite, indiferent dacă este vorba de sezonul estival sau cel rece.

De asemenea, redu consumul de sucuri, cafea și energizante și optează pentru apă și ceaiuri neîndulcite. Fă mai multă mișcare, mănâncă sănătos, și vei vedea că este mult mai simplu să ai o piele frumoasă și sănătoasă, lipsită de afecțiuni cutanate, infecții, sau cu un aspect lipsit de strălucire. Zahărul și carbohidrații nu sunt chiar cei mai buni prieteni pentru pielea ta, așa că vezi ce schimbări poți face și în acest sens, iar fructele și legumele crude, carnea slabă și peștele să nu-ți lipsească.

Ai grijă și când îți alegi produsele de înfrumusețare sau îngrijire corporală. Nu neapărat ce este mai scump este și mai bun, de aceea optează mereu pentru cele naturale, potrivite tipului tău de ten. Și nu uita nici ca, periodic, să faci și o vizită la medicul dermatolog, chiar dacă nu pare că sunt probleme deosebite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *