Cum ne alimentăm corect pe perioada postului?

Odată cu apropierea sărbătorilor pascale, și implicit a postului, trebuie să ținem cont neapărat de alimentație.

Ce reprezintă postul paștelui?

Conform Bibliei, postul încurajează umilință, dezleagă lanțurile răutății, deznoadă legăturile robiei, eliberează pe cei asupriți..

Ce avem voie să mâncăm în această perioadă?
Fiind o perioadă de eliberare și curățare atâtpentru trup cât și pentru suflet, postul este perioada ideală să ne corectăm și alimentația, să nu exagerăm cu alimentele consistente, să renunțăm la produsele din animale și de ce nu să începem o cură de detoxifiere.
Însă, să nu uităm că acest lucru nu înseamnă să ne înfometăm ci să combinăm alimentele și să adoptăm un regim corespunzător.

Ar fi indicat, să ne orientăm spre legume, crude sau gătite, și fructe, în defavoarea făinoaselor sau a dulciurilor sau să înlocuim carnea cu ciupercile.
În același timp în magazine există nenumărate produse special fabricate special pentru perioada de post, începând de la dulciuri și până la mâncare gătită.
Mâncarea vegetală este o opțiune bună nu doar pentru perioada postului, ci asigură o alimentație sănătoasă.
În plus, trebuie să știi că obiceiul de a fuma și de a bea alcool, chiar și moderat, nu ajută nici dacă ții post pentru suflet, nici dacă o faci pentru corp și ar trebui să renunți la aceste obiceiuri cel puțin pe perioada postului.
Supele pot contribui la nevoia de hidratare, iar sucurile din legume și frunze verzi sunt excelente în perioada de post, ba mai mult sunt și hrănitoare.
În ceea ce privește dulciurile, poți servi la deșert clasicele plăcinte cu mere sau dovleac și negresele de post dar există și rețete de prăjituri row-vegan, care arată la fel de bine dar nu dăunează sănătății.
Așadar să nu confundăm postul cu dieta și să încercăm să profităm de aceasta perioadă pentru a face o schimbare în viața noastră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *