Cum identifici cele mai potrivite fonduri europene pentru afacerea ta?

Europenii se confruntă acum cu noi provocări care necesită și mai multă cooperare: schimbările climatice, migrația, pandemiile și nu numai. Fondurile europene îi vor ajuta pe oameni să abordeze împreună aceste provocări – vor reuni oamenii, crea locuri de muncă și stimula creșterea economică. Investiția cu ajutorul fondurilor europene poate fi o modalitate excelentă de a vă diversifica portofoliul și de a vă proteja împotriva fluctuațiilor valutare. Cu toate acestea, există o mulțime de fonduri diferite din care să alegeți. Deci, cum identifici cele mai potrivite fonduri europene pentru investiția ta?

Există mulți factori de care trebuie să luați în considerare atunci când alegeți accesarea fondurilor europene. Trebuie să te uiți la modelul de afacere pe care îl ai, tipul de investiții pe care le dorești și toleranța pe care o ai la risc.

Ce factori trebuie să iei în considerare atunci când accesați fonduri europene?

Nu este suficient doar să-ți dorești să accesezi fonduri europene pentru deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Lucrurile sunt mult mai complexe decât atât. Iată câteva criterii pe care trebuie să le ai în vedere:

  • Aflarea tipului de investiție

Primul pas este să aflați ce tip de investiții ai nevoie. Vrei un fond de creștere sau un fond defensiv? Dacă ești mai tolerant la risc, atunci un fond de creștere îți va oferi mai mult potențial de rentabilitate în timp. Dacă nu, atunci un fond defensiv va fi mai potrivit pentru nevoile tale. Următorul pas este să afli ce fel de model de afaceri ai și ce fel de opțiuni de investiții oferă business-ul tău. Care sunt cotele de impozitare în România? Care sunt reglementările referitoare la acest domeniu de investiții? Acestea sunt câteva dintre întrebările pe care este bine să le ai întipărite.

  • Ce tip de investitor ești

Cea mai bună strategie de a investi în fonduri europene este să afli mai întâi ce fel de investitor ești. Acest lucru te va ajuta să găsești cele mai bune fonduri pentru afacere. Selectarea fondurilor europene este un proces dificil și este nevoie de timp pentru a le găsi pe cele mai bune. Ar putea fi greu să găsești fondul perfect pentru nevoile tale, dar există câteva strategii care te pot ajuta să iei o decizie. Aceste strategii pot fi folosite pentru a ajuta investitorii să ia decizii mai bune atunci când aleg accesarea fondurilor europene.

  • Investește în fonduri cu o rată scăzută a cheltuielilor

Unul dintre cele mai importante aspecte ale investiției este reducerea la minimum a cheltuielilor și maximizarea rentabilității. Acest lucru este valabil mai ales pentru fondurile mutuale, care sunt cunoscute pentru ratele lor ridicate de cheltuieli. Când investiți în fonduri mutuale, căutați întotdeauna rate de cheltuieli mici.

  • Investește în fonduri care au un istoric bun

A doua strategie pentru selectarea fondurilor de succes este să găsești modele de afaceri asemănătoare cu ale tale și să analizezi cum au obținut ele finanțare europeană. Aceasta înseamnă găsirea unor firme care există de cel puțin cinci ani și au avut o rentabilitate anuală medie mai mare de 5%. Totodată, va trebui să analizăm cât de multe riscuri implică primirea fondurilor.

De ce trebuie să găsești un fond potrivit?

Este important să investești în fondul potrivit, pentru că o investiție bună îți poate oferi un profit mare. Cele mai bune fonduri europene sunt cele care urmează strategia de a investi în anumite regiuni geografice sau sectoare de activitate. Primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să îți identifici obiectivele financiare. Acest lucru te va ajuta să decizi ce tip de fond ar fi mai potrivit pentru nevoile tale. Dacă nu ești sigur despre tipul de fonduri disponibile și cum funcționează acestea, atunci cel mai bine ar fi să te consulți cu un profesionist, care te poate ghida prin acest proces.

Un pas primordial pentru obținerea fondurilor europene îl reprezintă conceperea dosarului. Acesta garantează rezultate doar în situația în care este alcătuit de către un specialist. .  Specialiștii de la Musat Partners te vor ajuta cu demersurile și îndrumările necesare pentru ca tu să poți obține fondurile europene dorite. De aici și pâna la primirea unui răspuns favorabil afacerii tale, mai sunt doar câțiva pași.

Nu toate firmele și startup-urile pot fi eligibile pentru finanțare din fonduri europene. Antreprenorii pot obține un împrumut sau o investiție de capital din aceste fonduri. Pentru a te califica, trebuie să ai un plan de afaceri bun, o echipă de management puternică și un potențial de piață. De asemenea, trebuie să poți demonstra că ai o strategie clară pentru bunul mers al afacerii tale.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *