Cum amenajăm baia copiilor?

Pentru că cei mici sunt cele mai importante persoane din viața noastră, ne dorim să le oferim tot ce este mai bun. De aceea, pe lângă o educație aleasă, aceștia trebuie să dispună și de cele mai bune condiții de trai, care să-i ajute să se dezvolte armonios. O baie proprie, pe gustul copiilor, reprezintă o soluție ideală de a-i responsabiliza și de a le oferi un cadru propice pentru igiena zilnică. Vrei să afli cum poți să amenajezi ușor și simplu baia copiilor? Ține cont de sfaturile de mai jos!

Ce culori să folosim pentru baia copiilor?

Spre deosebire de baia părinților, baia pentru cei mici nu reprezintă un loc de odihnă, ci mai degrabă un loc de distracție, unde se pot bălăci în voie. De aceea, ia în calcul faptul că pereții vor fi stropiți des. Baia copiilor este locul perfect pentru a folosi diferite culori îndrăznețe, astfel încât să ii îndemni pe cei mici să vadă spălatul ca pe o activitate plăcută. Te poți folosi de următoarele indicații:

 • Alege alb pentru pereți, mobilier și obiecte sanitare, astfel încât să poți folosi accesorii colorate și textile în nuanțe îndrăznețe. Aceasta este soluția optimă atât pentru baia părinților, cât și pentru cea a copiilor.
 • O baie destinată exclusiv celor mici poate să aibă un decor îndrăzneț și vesel. Optează pentru o perdea de duș viu colorată, cu peștișori, rățuște sau flori. Este recomandat să eviți culorile întunecate sau mult prea stridente.
 • Cele mai folosite culori într-o baie pentru copii sunt verdele și albastru, care sunt asociate cu apa și marea. Totodată, peisajul poate să conțină și un strop de galben sau portocaliu. Încăperea trebuie să fie colorată și plină de viață, cu motive din desene animate sau din poveștile care le plac celor mici.
 • Alege gresie și faianță ideale pentru a crea o baie ca în basme! Dacă fetițele preferă nuanțe de roz sau roșu, băiețeii se simt mai confortabil într-o baie de culoare albastră sau verde.
 • La fel de potrivite sunt și abțibildurile cu jocuri pentru băieți și motivele florale pentru fete.

Cum să ai o baie sigură pentru copii?

Chiar dacă baia reprezintă un loc de distracție pentru cei mici, trebuie să ai în vedere că se pot accidenta ușor într-o baie amenajată incorect din punct de vedere al siguranței. Astfel, copilul poate aluneca ușor sau se poate lovi, motiv pentru care trebuie să te asiguri că este în siguranță atunci când intră în baie. Poți ține cont de următoarele recomandări:

 • Optează pentru obiecte sanitare cu marginile rotunjite, astfel încât copiii să nu se accidenteze.
 • Achiziționează covorașe de baie cu modele vesele, prevăzute cu o față antiderapantă, din cauciuc.
 • Montează pe vasul de toaletă un capac care se închide lent, pentru că este igienic și silențios, în comparație cu un capac clasic.
 • Așează soluțiile de curățat și medicamentele în locuri în care cei mic nu ajung ușor.

Cum transformi baia copiilor într-o încăpere accesibilă?

Nu în ultimul rând, baia pentru copiii tăi trebuie să fie și accesibilă, deoarece aceștia sunt mici de înălțime. Acest lucru presupune ca toate obiectele din baia lor să aibă proporții adecvate.

 • Împărți baia cu cei mici? Poți alege o bară sau un suport pentru prosoape care să fie montate mai jos, în locuri unde cei mici pot ajunge.
 • Nu uita să așezi în fața lavoarului o treaptă înălțătoare, pentru ca cei mici să poată vedea în oglindă.
 • Dulapul sau spațiile de depozitare trebuie să fie accesate ușor de către cei mici, care să ajungă repede la prosoape sau la halatul de baie.
 • Pune la îndemâna celor mici o cutie care să conțină jucării cu care pot face baie, precum rățuștele sau soldateii din cauciuc.
 • Alege și accesorii de baie potrivite, indiferent dacă vorbim despre periuțe de dinți cu modele haioase, tablouri cu modele jucăușe sau coșuri simpatice pentru rufe, care să le amintească celor mici unde să pună hainele după ce se schimbă.

Ține cont de ideile noastre atunci când amenajezi baia copiilor, pentru a crea o atmosferă prietenoasă și o baie practică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *