Credeți că vă puteți renova singuri locuința? Iată ce ar trebui să știți înainte de a trece la treabă

Renovarea unei locuințe poate fi deosebit de costisitoare, anevoioasă și consumatoare de timp, mai ales dacă include proiecte ample de îmbunătățiri și reparații. Totuși, motivul principal de îngrijorare pentru cele mai multe persoane sunt banii. Tocmai pentru a-și îndeplini dorința de a beneficia de acea locuință ideală la care visează, multe persoane preferă să se ocupe personal de proiectul de renovare a casei lor pentru a scuti cheltuielile care apar odată cu angajarea unei echipe de muncitori calificați.

Totuși, dacă proiectul personal de renovare include demolări, lucrări electrice sau alte tipuri de reparații despre care nu aveți prea multe cunoștințe, atunci cel mai indicat ar fi să apelați la serviciile unei echipe profesioniste. În caz contrar, renovarea v-ar putea afecta starea de sănătate, nu doar timpul și bugetul. De asemenea, echipa de muncitori pe care o angajați ar trebui să dea dovadă de profesionalism și de experiență, pentru a finaliza renovarea în deplină siguranță. Foarte mulți specialiști în construcții, demolări și renovări sunt chemați adesea pentru a corecta un proiect început pe cont propriu. Desigur, mulți dintre noi deținem anumite cunoștințe și putem rezolva unele lucrări, însă acele sarcini mai dificile și mai periculoase ar trebui întotdeauna lăsate în seama specialiștilor.

Iată și alte lucruri pe care ar trebui să le știți dacă vă gândiți să vă renovați locuința pe cont propriu:

Toate produsele și echipamentele sunt diferite

Un proces de renovare include o varietate de produse, de materiale și de echipamente. În lipsa echipamentelor necesare, fie nu vă puteți desfășura proiectul, fie rezultatele pe care le obțineți nu sunt profesionale. Puteți opta pentru scule și unelte marca ingco, beneficiind de o gamă cuprinzătoare de echipamente care vă accelerează proiectul de renovare. Ori de câte ori doriți să cumpărați produse, materiale și echipamente de care aveți nevoie pentru a înainta renovarea, țineți cont de calitate. Un produs poate costa mai scump, iar un produs care arată la fel poate costa mult mai puțin. Chiar dacă arată aproape la fel, prețurile sunt diferite, așa că ce să alegeți? Optați întotdeauna pentru ceea ce este mai calitativ. Produsul mai ieftin ar putea fi acoperit cu plastic, iar produsul mai scump ar putea fi din metal sau alamă. Luând în considerare durata de viață a produsului, cel mai ieftin va ajunge să fie mai costisitor, deoarece va trebui să îl reparați sau să îl înlocuiți.

Renovarea poate costa mai mult decât ați planificat

Dacă ați analizat foarte bine proiectul personal de renovare și ați scris pe hârtie tot ceea ce vă doriți și toate materialele pe care ar trebui să le achizionați, atunci știți deja în mare care va fi costul renovării. Cheia pentru a respecta bugetul pe care îl atribuiți renovării este să vă respectați planul scris pe hârtie. Doar dacă vă decideți ce anume doriți și cumpărați exact acel lucru, puteți să vă respectați bugetul. În schimb, dacă înlocuiți modelul de gresie pe care l-ați vizat inițial cu un model de piatră care costă aproape de 3 ori mai mult, sunt șanse mari să nu vă puteți respecta bugetul. De asemenea, electrocasnicele întotdeauna pot costa mai mult decât ați estimat, mai ales că în momentul în care veți începe să faceți cumpărăturile, veți fi atrași de acele modele cu funcții inovatoare. Oricât de bine ați planifica proiectul de renovare, pot oricând să intervină surprize sau să vă răzgândiți, așa că cel mai bine este să vă luați o marjă de eroare.