Consiliul Județean Gorj și unele primarii se lăfăie în bani, iar cetățenii se luptă cu noroiul, că nu sunt bani de drumuri?

În timp ce mulți cetățeni din Gorj se luptă cu noroiul, Consiliul Județean Gorj și majoritatea primăriilor aruncă cu banii în stânga și-n dreapta.

Curtea de Conturi și-a dat seama că la Consiliul Județean Gorj s-au cheltuit ilegal peste 100.000 de lei, bani dați în plus la salarii.

Mai pe românește și-au alocat tot felul de sporuri – drepturi salariale ilegale, în loc să mai facă ceva prin județ.

Vă invităm să vedeți în ce condiții trăiesc oamenii din Bolboși:

Sate înţepenite în nămol, în Gorj

În România anului 2020, multe sate sunt încă înţepenite în nămol, copiii merg în cizme la şcoală, iar autorităţile ridică din umeri. Într-o localitate din Gorj, din şapte sate niciunul nu a văzut asfalt pe toate drumurile.

Publicată de Observator pe Miercuri, 29 ianuarie 2020

Mergem mai departe, că doar nu au mâncat numai cei din PSD banii, bani ce puteau scăpa câțiva gorjeni de mocirlă.

VLADULEANU VASILE, actualul primar PNL al comunei Bâlteni a primit în anul 2018, în mod ilegal, 32.000 de lei .

Primarul de la Bâlteni și-a pus la salariu un spor de dificultate de 50%.

La Bengești Ciocadia avem primar PSD, în persoana domnului Geogia Victor, iar prejudiciul creat prin sporuri ilegale depășește 100.000 lei.

Așa că bani se găseau și pentru drumuri, dacă aleșii neamului nu se gândeau că ar fi trebuit să pună și ei mâna pe ceva mălai, și ei și angajații de care au nevoie prin campanii, că na, tot a fost lăsat sacul deschis de cei de sus.

S-au descoperit nereguli la mai multe primării din Gorj, printre care amintim și Dragotești, Mătăsari, Plopșoru, Stoina.

Să nu uităm că primăriile Bolboși și Dragotești au fost vizitate în data de 08.01.2020. Oaspeții au fost polițiștii din cadrul serviciului de Investigare a Criminalității Economice ce au făcut percheziții în peste 100 de locații din țară.

Mai multe instituții din țară ar fi efectuat plata unor achiziții fictive pentru mărfuri care nu ar fi intrat niciodată în patrimoniul instituției sau plata unor facturi pentru mărfuri supraevaluate, unei firme din Giurgiu ce nu avea niciun angajat, prejudiciul ridicându-se la 2000.000 de euro – bani ce trebuie recuperați de stat.

Vili Pasăre, primarul de la Dragotești și-a adus aminte că a cumpărat de la firma din Giurgiu un panou luminos în valoare de 5000 de lei, prin 2008.

Curtea de Conturi a trecut și pe la Bolboși, găsindu-se un prejudiciu de 600.000 de lei. Actualul primar din Bolboși – Gheorghe Bilea a făcut acțiune in instanță pentru a recupera prejudiciul.

“Am chemat in judecata pe fostul primar pentru recuperarea unui prejudiciu de aproximativ 600.000 de lei, ce reprezinta penalitati la un contract semnat de fostul primar si pentru care nu avea prevedere bugetara. Curtea de Conturi ne-a obligat sa recuperam prejudiciul prin raportul facut la ultimul control la primaria Bolbosi. Vreau sa va spun ca noi am mai facut o plangere penala impotriva fostului primar, dar a fost scos de sub urmarirea penala”, a precizat primarul Gheorghe Bilea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *