Competente necesare pentru un interviu prin apel video – abilitati apreciate de companii

Se pare ca pandemia a schimbat considerabil lista de abilitati pe care recrutorii si firmele care angajeaza le cauta la candidati. In prezent, din ce in ce mai multe firme doresc sa angajeze oameni care se simt confortabil comunicand de la distanta si care au abilitati si competente necesare in apelurile video.

In noul mediu de lucru care devine preponderent online si de la distanta, competentele necesare in comunicarea prin apeluri video sunt esentiale pentru a lucra eficient si a forma o echipa buna cu colegii. Apelul video este modalitatea prin care se comunica si se construiesc relatiile si modul prin care companiile comunica cu angajatii. 

Indiferent daca ai aplicat la anunturi angajare videochat sau la alte anunturi, sunt competente digitale evaluate in timpul unui interviu care dovedesc ca ai abilitatile necesare pentru apelurile video. Citeste in continuare pentru a afla care sunt competentele de care ai nevoie pentru a avea interviuri virtuale de succes si a dovedi ca ai abilitatile necesare pentru a comunica la distanta prin apeluri video.

Ramai implicat in apelul video si priveste direct in camera

Multi candidati fac greseala de a privi ecranul computerului, iar acest lucru ii face sa para detasati si neangajati in discutie. Poti schimba imediat impresia creata daca vei invata cum sa privesti mereu in camera, adica in ochii persoanei care te intervieveaza.

Contactul vizual eficient este esential penru comunicarea interpersonala si genereaza un raspuns fiziologic pozitiv, lasand o impresie favorabila. Daca ai dificultati in a pastra contactul cu camera video, ramanan astfel implicat in apelul video, poti folosi autocolante pentru a inconjura camera web. Acestea ar trebui sa iti atraga atentia si sa te ajuta sa ramai focalizat pe camera, pastrand constant contactul vizual cu persoana cu care vorbesti.

Asigura-te ca ai lumina suficienta si verifica echipamentul

Pentru a te pune, la propriu si la figurat, in cea mai buna lumina in timpul unui interviu video de angajare, investeste in corpuri de iluminat adecvate si alege o lumina circulara care iti lumineaza uniform fata. De asemenea, inainte de interviu, verifica riguros calitatea video si audio a dispozitivelor folosite si fa setarile necesare pentru ca imagine si sunetul sa fie cat mai clare.

Invata cum sa te incadrezi adecvat in camera

Pentru a fi adecvat incadrat in video, pozitioneaza camera la nivelul ochilor si stai astfel incat sa fii vizibil de la mijloc in sus. De asemenea, camera web trebuie sa fie orizontala si nu inclinata in sus sau in jos. Daca va fi prea jos, nu te va pune intr-un unghi avantajos si, daca este prea sus, intervievatorul nu te va vedea prea bine, va avea senzatia ca te priveste de sus si nu se va simti confortabil.

Invata sa fii profesionist

Conecteaza-te la aplicatia de apeluri video cu cateva minute mai devreme pentru a avea timp sa te asiguri ca nu sunt dificultati tehnice. De asemenea, poarta o tinuta adecvata pentru interviu si pune microfonul pe mute cand nu vorbesti. Desigur, nu uita sa activezi microfonul cand raspunzi la intrebari – nu vrei sa auzi in timpul interviului  ceva de genul “esti pe mute”.

Dezactiveaza notificarile si minimizeaza distragerile

Pentru a te putea focaliza pe interviu, nu uita sa dezactivezi notificarile prin e-mail sau pe cele de pe retelele sociale. De asemenea, este esential sa gasesti un loc cat mai linistit cu un fundal ordonat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *