Combinaţii de culori pentru o bucătărie la modă în 2021

Bucatariile moderne au inceput sa se prezinte publicului cu mult mai diferit fata de odinioara, atat la nivel de functionalitate, cat si la nivel de colorit. Din ce in ce mai mult in era moderna se pune accent pe culoare si pe felul in care aceasta poate schimba felul in care arata o locuinta. Daca esti interesat sa afli mai mult despre propunerile de culoare de la designeri de interior, iata ce ar trebui sa stii. 

Bucataria cu finisaje mozaicate pastel

Bucatariile cu finisaje mozaicate sunt la moda in ultimii ani, in special datorita faptului ca modelele le ofera unicitate. Poti cumpara faianta de la Mathaus iar cu investitii minime iti poti crea un spatiu de vis chiar in interiorul bucatariei tale. Este important sa stii ca faianta de acest tip nu necesita montaj special sau reguli dedicate, deoarece in mare parte sunt respectate tehnicile de montaj uzuale in cazul placajelor de acest tip.

Totusi la nivel de culoare va fi nevoie sa apelezi fie la specialisti in design interior, fie sa te bazezi pe propriile alegeri, deoarece modelele sunt foarte variate. Datorita modelului destul de incarcat, este recomandat sa alegi nuante calde, pastel, in care sa predomine verdele, galbenul, albastrul sau bejul.

Bucataria neagra pentru un plus de eleganta

Bucatariile negre sunt intradevar unele dintre cele mai elegante tipuri de spatii. Combinatiile de negru cu rosu sau char negru cu elemente arginitii sau cromate sunt in continuare o alegere foarte buna pentru anul 2021. Conteaza insa foarte mult si zonele de trecere spre alte camere, dar si tipul pardoselii in astfel de amenajari interioare, deoarece negrul este o culoare destul de pretentioasa si nu ai vrea ca efectul pe care il creaza sa fie cel de vortex. Camerele in care predomina negrul sunt elegante insa sunt si o zona a casei destul de evitata tocmai din cauza culorii usor neexpresive.

Bucatariile negre nu se preteaza spatiilor mici, deoarece culoarea va avea un efect invers fata de alb si culorile deschise, adica va parea ca inchide foarte mult spatiu si ca il va face sa para mai mic. 

Bucataria alba, simbol al curateniei

Bucatariile albe au revenit in atentia tuturor in anul 2021, in mare parte si datorita faptului ca ofera senzatia de spatiu de care avem atata nevoie. Contrar credintei populare care afirma ca albul se curata greu, in realitate bucatariile albe sunt preferate tocmai pentru ca suporta foarte bine gradul de uzura. Chiar daca in timp acestea se murdaresc, ele pot fi cu o mai mare usurinta curatate tocmai pentru ca murdaria este observata la timp si in consecinta curatata. 

Bucatariile albe suporta si cele mai joviale combinatii de culoare: roz piersica, galben mustare sau galben pai, verde, albastru sau mov, oricare dintre aceste culori pot fi combinate cu albul curat si luminos al bucatariei tale. 

Bucatariile albe sunt foarte potrivite pentru spatii mici, acolo unde este nevoie de o iluzie optica, mai ales daca exista si mobilier in exces. Albul are tendinta de a crea impresia ca arealul este mai mare, iar ordinea poate de asemenea sa ajute in aceeasi directie. 

Culoarea bucatariei tale este foarte importanta pentru ca acesta defineste de fapt felul in care spatiul tau de gatit va arata in final. Dincolo de zona in care este preparata hrana, adesea bucataria este folosita si ca spatiu de relaxare sau chiar pentru primirea oaspetilor, drept pentru care poate fi util sa incerci sa alegi culorile potrivite chiar si prin prisma acestui aspect.

Ia de asemenea in calcul si pozitionarea camerei fata de punctele cardinale, dar si fata de restul camerei si amenajeaz-o si coloreaza dupa bunul plac. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *