Ce verighete de aur alegi?

Un inel este un obiect decorativ purtat pe deget, de regula ca bijuterie. Despre verighete se poate spune ca sunt tot un inel, dar cu functie si de forma speciala. Verigheta de aur sau argint este simbol al legaturii dintre logodnici sau al uniunii contractate prin casatoria a doua persoane.

Unul din cadourile cele mai expresive, dar in acelasi timp nemuritoare, sunt bijuteriile.In special reprezentantele sexului frumos sunt cele care apreciaza cel mai bine prezenta unei bijuterii.

Un magazin de verighete  vine cu modele noi, cu tot ce este in trend in materie de verighete aur ,iar aici poti gasi exact bijuteria care celebreaza dragostea ta.

In zilele noastre, aceste verighete sunt facute folosind cele mai noi tehnologii in domeniu, fara a contine metale toxice pentru organism. Ele beneficiaza de o functia speciala, fiind bombate la interior, iar datorita acestei functii comfort, este eliminata posibilitatea de a se forma o margine taioasa spre exterior.

Verighetele pot fi din aur galben,aur alb,aur rosu,roz.

Aurul galben poate fi gasit in mai multe variante, cele mai intilnite fiind de 14k si 18k.

Aurul de 18k contine in aliaj aproximativ 75% aur pur, combinatia facandu-l mai dur  si astfel  potrivit pentru  folosirea de zi cu zi a bijuteriilor.

Aurul de 14k este format din 58,3% aur pur in aliaj, iar datorita procentului mai mic continut, acest tip de aur este mai ieftin. Procentul mai mic de aur pe care il contine, face ca si culoarea galbena sa nu fie atat de intensa, dar aliajul ii da o rezistenta mai mare, fiind folosit cu preponderenta in confectionarea anumitor parti ale bijuteriilor care trebuie sa  fie mai dure.

Aurul alb are aceleasi proportii de aur pur in aliaj, la fel ca si cel galben.

Pentru a obtine culoarea alba a aliajului i se adauga Palladiu si se „imbraca” intr-un strat de rodiu, un metal foarte dur si lucios.

In functie de grosimea stratului superior de rodiu pe parcurul purtarii intensive se va putea observa un unele locuri cum iese la suprafata aurul galben.

Singura solutie de revigorare, in cazul in care chiar nu doriti sa schimbati piesa de bijuterie, este sa o dati la bijutier pentru a reinoi stratul exterior.

Aurul rosu sau roz isi are culoarea de la aliajul cu proportie mai mare in cupru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *