Ce trebuie să știi despre bateriile industriale?

Termenul baterii industriale este folosit pentru a sugera că bateria este proiectată să reziste la utilizare intensă și la mai multe vibrații, precum și la posibile temperaturi extreme sau condiții dificile. Pentru a înțelege mai bine acest termen trebuie să ai în vedere o comparație între acest tip de baterii și cele obișnuite.

Baterii industriale și baterii obișnuite

Spre deosebire de bateriile obișnuite, cele pe care le numim baterii industriale vor avea performanțe mai bune, fiind proiectate pentru a fi mai puternice, dar vor sacrifica și o parte din performanță în timp. De exemplu, atunci când dorești să efectuezi o descărcare cu viteză mare, numărul de cicluri va fi redus. 

Un număr foarte mare de baterii este produs anual la nivel mondial, iar cele mai multe dintre bateriile produse sunt utilizate pentru dispozitive de consum, cum ar fi laptopuri, telefoane smart, lanterne, camere etc. Toate aceste dispozitive enumerate au nevoie de baterii reîncărcabile, dar și de baterii primare, cele din urmă nefiind reîncărcabile și au nevoie doar de o capacitate mare, fiind și economice.

Bateriile industriale ies în evidență prin rentabilitatea lor deoarece au o putere mare, așa că se folosește cu precădere în dispozitive industriale, de exemplu stivuitoare, vehicule. 

eîncărcabile), aceste baterii au nevoie doar de suficientă capacitate, la îndemână și economice.

Caracteristici ale bateriilor industriale:

  • Descărcare cu viteză mare
  • Rezistență la temperatură ridicată/joasă
  • Capacitate mare
  • Cicluri profunde

Dispozitivele industriale necesită baterii mai rezistente, de calitate foarte bună pentru a funcționa în condiții optime. Spre deosebire de aplicațiile de consum, dispozitivele industriale sunt adesea folosite în locații îndepărtate, greu accesibile, unde dispozitivul trebuie să fie autoalimentat, iar înlocuirea și reîncărcarea bateriei este un proces dificil sau chiar imposibil. Identificarea opțiunii ideale de gestionare a energiei este importantă pentru toate aceste aplicații, deoarece defecțiunea bateriei duce de obicei și la defecțiunea dispozitivului, lucru ce poate să reprezinte o pierdere financiară semnificativă. Ca rezultat, bateriile de calitate industrială trebuie să fie capabile să furnizeze energie fiabilă atât timp cât dispozitivul este capabil să funcționeze.

Utilizarea bateriilor industriale

Bateriile industriale sunt proiectate pentru a dura o perioadă mult mai lungă de timp în comparație cu bateriile de consum și pot să fie utilizate în medii mai dificile. Bateriile industriale sunt construite în așa fel încât să reziste la o serie de condiții la care bateriile de consum nu ar putea să facă față. Există baterii industriale folosite pentru a monitoriza presiunea structurală pe poduri și funcționarea acestor baterii este vitală pentru siguranța tuturor, așa că trebuie să se folosească numai baterii industriale de foarte bună calitate.

Echipamentele de curățare și sterilizare din cadrul unităților spitalicești trebuie să funcționeze o perioadă lungă de timp, motiv pentru care se utilizează din nou baterii industriale, la fel ca în cazul mașinilor sau utilajelor de mari dimensiuni (ex. stivuitoare), deoarece în cazul acestora, sistemele de întreținere și încărcare sunt critice. 

Bateriile industriale au, așadar, aplicații în domenii variate și diverse, iar în funcție de circumstanțele de utilizare, tipul de baterie poate să difere, conceperea acesteia având în vedere scopul final pentru care aceasta va fi folosită. Spre deosebire de bateriile industriale, bateriile de consum sunt mult mai puțin complexe și mai puțin variate.

Costul bateriilor industriale

Având în vedere aspectele enumerate mai sus, costul inițial al unei baterii industriale este, în mod absolut normal, mai mare decât cel al unei baterii de consum, însă diferența vine din faptul că bateriile industriale sunt construite pentru a avea o durată de viață mult mai mare și, de asemenea, au capacitatea de a funcționa optim în condiții și medii diferite. Pentru a te asigura că bateriile industriale oferă eficiența de care ai nevoie în orice condiții, pentru o perioadă lungă de timp, întreținerea este un factor cheie, pe care nu trebuie să îl ignori. 

Bateriile industriale sunt diferite de cele de consum, însă și contextele în care cele două categorii sunt folosite – diferă, în mod evident. Înaintea de a achiziționa un anumit tip de baterie este indicat să te informezi și să înțelegi care sunt aplicațiile fiecărui model în parte, în așa fel încât să obții rezultatele dorite. 

Un furnizor de baterii care lucrează la un nivel profesionist îți oferă absolut toate indicațiile de care ai nevoie, în așa fel încât produsul pe care îl achiziționezi în final să îți aducă beneficiile dorite, iar raportul calitate-preț să fie unul corect. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *