Ce trebuie sa stii daca vrei sa-ti deschizi un service auto?

Daca te gandesti sa pui bazele unui service auto este important sa ai in vedere o multime de detalii. Trebuie sa poti anticipa obstacolele cu care te vei putea intalni pentru a le depasi mai usor, iar noi ne dorim sa venim cu cateva idei care au toate sansele sa iti fie de folos.

Trebuie sa incepi cu un plan de afaceri

Orice business are nevoie de un plan bine pus la punct, astfel ca poti sa te documentezi foarte bine avand in minte toate detaliile si anticipand orice piedica. O solutie pe care merita sa o iei in calcul poate fi sa te inspiri de pe forumuri din experientele altor persoane care au deschis propriul service auto.

Recruteaza atent angajatii pentru service

Aceasta este una dintre cele mai importante etape intrucat un service auto are nevoie de personal calificat, cu experienta care sa poata remedia problemele cu care se confrunta soferii. Poti cere recomandari altor persoane din domeniu sau sa apelezi la firme de recrutare care sa te ajute sa ajungi mai rapid la persoanele potrivite.

Alege un soft pentru gestiunea service-ului modern

Imperial Service oferit de S2S Technologies este un soft pentru service auto, foarte usor de folosit, intuitiv si care are scopul de a simplifica o multime de proceduri. Asadar, cine detine un service auto, moto, pentru ambarcatiuni, IT sau GSM poate lucra mult mai eficient. Prin intermediul sau se pot genera devize astfel incat facturarea sa se faca mai simplu. Mai facila este si receptia masinii prin completarea rapida a tuturor informatiilor necesare cu privire la autoturism si la cerintele clientului. Un asemenea soft de service este util si pentru tinerea evidentei clientilor prin afisarea datelor complete despre acestia, furnizori, asiguratori, etc.

Poti avea acces si la istoricul lucrarilor, dar si la gradul de ocupare in viitor pentru o administrare mai eficienta a programarilor. Functia de cautare este un alt mare avantaj al unui asemenea sistem care permite identificarea unui autoturism, a proprietarului sau a unui dosar din numai cateva click-uri. Si raportul de ore lucrate poate fi foarte util pentru administratorul unui service pentru ca acesta poate evalua mai simplu fiecare angajat sau munca depusa de acesta. Sa nu uitam nici ca emiterea facturilor se poate face cu un astfel de program soft auto.

Creeaza cu atentie planul de promovare

Daca ai pus bazele unui service si toate infrastructura este pregatita, tot ce mai lipseste este promovarea. Poti alcatui un plan de promovare eficient prin care sa iti informezi clientii si potentialii clienti cu privire la serviciile oferite si la eventuale promotii atractive. Aceasta este o modalitate foarte buna prin care sa comunici si sa mentii legatura cu acestia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *