Ce tipuri de pantofi poți purta dacă ești înaltă

Pantofii cu toc sunt iubiți de orice femeie care vrea să fie elegantă la un anumit eveniment sau în viața de zi cu zi. Motivul? Încălțămintea cu toc alungește silueta, adaugă centimetri în înălțime și oferă un plus de feminitate, indiferent de ținută sau de siluetă. Cu toate acestea, alegerea potrivită a pantofilor cu toc trebuie să țină cont atât de ocazie, cât și de înălțime.

De obicei, femeile înalte se feresc de modelele de pantofi cu toc, în special dacă partenerul lor este mai scund. Dacă faci parte din această categorie, trebuie să știi că nu ești obligată să porți doar sneakerși sau balerini. Iată câteva exemple de pantofi care arată excelent pentru o femeie înaltă, din rândurile de mai jos.

Cizme lungi cu toc mic

Ai mai mult de 180 de centimetri înălțime? Poți opta oricând pentru cizme lungi peste genunchi, cu toc mic. Este indicat ca tocul să nu depășească 8 centimetri, fie că porți cizmele lungi la un eveniment sau într-o ținută casual, de zi cu zi. Cizmele lungi arată bine atât cu rochii, fuste și jeanși, cât și cu pantaloni scurți, care îți pun în evidență picioarele.

Pe de altă parte, dacă vrei să alegi pantofi cu toc înalt pentru o ocazie specială, asigură-te că acesta nu depășește 10 centimetri. În acest fel, vei menține un look armonios, cu ajutorul unei ținute impecabile.

Botine cu toc gros

Atunci când ești înaltă, este recomandat să ții cont și de forma tocului atunci când îți alegi pantofii. Tocul subțire este cel mai elegant, însă nu îți oferă suficientă susținere. Astfel, dacă stai mult în picioare sau alergi dintr-un magazin în altul, nu te aștepta la un grad mare de confort.

Tocurile groase sunt potrivite atât pentru ținutele office, cât și pentru cele casual și te ajută să-ți menții stabilitatea, în cazul în care ai kilograme în plus. Deși nu sunt la fel de elegante precum tocurile subțiri, tocurile groase te ajută să fii mai comodă și să nu simți dureri în zona picioarelor.

Tocurile groase ajută la echilibrarea proporțiilor siluetei și sunt destinate în special femeilor înalte și mai corpolente. Poți găsi orice pantofi cu toc gros, de la botine și pantofi Oxford, până la sandale și papuci.

Pantofi cu talpă plată

Dacă nu te simți prea confortabilă cu înălțimea ta sau ai nevoie de o pereche de pantofi comozi, cumpără modele cu talpă plată, care te scot din orice impas. Ca să te simți comod și să eviți orice greșeală vestimentară, poartă pantofi cu talpă plată sau o dimensiune a tocului de maximum 3 centimetri. Ar trebui să stai departe și de pantofii în nuanțe de nude, pentru că au rolul de a alungi și mai mult silueta. Poți opta pentru încălțări închise la culoare, negrul fiind alegerea cea mai sigură pentru tine.

Alegerea unor perechi de încălțări ideale pentru înălțimea ta poate fi o adevărată provocare, dacă nu ții cont de câteva recomandări. În afară de înălțime, trebuie să ții cont și de tipul siluetei tale atunci când achiziționezi pantofii potriviți.

Desigur, totul ține de alegerea ta! Ia în calcul recomandările noastre atunci când ești în căutarea unei perechi noi de încălțări și nu ai cum să dai greș!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *