Ce tip de ferestre sa alegeti pentru a spori eficienta energetica a casei dumneavoastra

Deoarece o casa obisnuita pierde in jur de 25%-30% din caldura prin zona ferestrelor, instalarea unor ferestre eficiente din punct de vedere energetic este un pas mai mult decat necesar in zilele noastre si va vor ajuta la scaderea costurilor la facturile de energie, fara a face rabat de la confort.

Ferestrele cu eficienta energetica sporita sunt de obicei acelea cu doua sau mai multe geamuri de sticla intr-o unitate etansa, iar profilele PVC Klass se dovedesc a fi o alegere excelentă in a obtine acest deziderat al eficientei energetice. A avea ferestre eficiente din punct de vedere energetic poate ajuta si la reducerea amprentei de carbon, dar si la reducerea costurilor lunare pe care le aveti cu energia termica.

Daca doriti să faceti un upgrade ferestrelor casei dumneavoastra si sa optimizati costurile cu energia termica pe termen lung, atunci va prezentam cateva elemente de baza ale ferestrelor eficiente din punct de vedere energetic si ceea ce ar trebui sa cautati la urmatoarele ferestre si usi.

Ce face o fereastra eficienta din punct de vedere termic?

Spatiul de aer limiteaza cantitatea de aer rece care poate patrunde in casa dumneavoastra. Face acest lucru actionând ca un izolator si este complet etansat. Spatiul dintre geamurile de sticla este umplut cu aer sau gaz precum argon, cripton sau xenon. Acestea ajuta la reducerea pierderilor de caldura prin unitate. Atunci cand in acest spatiu se utilizeaza gaz precum argonul, care are o conductivitate scazuta, fereastra este chiar si mai eficienta in pastrarea caldurii in interiorul proprietatii si, de asemenea, in interferarea cu undele sonore din interiorul sau din exteriorul casei, reducand poluarea fonica.

Unitatile sigilate au si o banda intre geamuri, realizata din metal sau polimer. Aceasta banda se numeste distantier care poate contine un agent de uscare care se ocupa de orice umiditate care este prinsa in spatiul dintre foile de sticla.

Materiale pentru ferestre

Nu doar sticla trebuie luata in considerare, ci si cadrul ferestrei. Diferitele materiale disponibile au toate calitati diferite si ar putea ajuta la cresterea eficientei casei dumneavoastra. Ramele din uPVC pentru ferestre sunt un izolator eficient, oferind casei dumneavoastra un strat suplimentar de izolatie. Acesta este dovedit a fi cu mult mai eficient din punct de vedere termic comparativ cu ramele metalice, cum ar fi aluminiul, care este un izolator termic slab.

Usi eficiente energetic

Atunci cand cautati sa sporiti eficienta energetica a casei trebuie sa acordati o egala masura si usilor. Nu doar ferestrele pot ajuta la economisirea energiei, usile pot fi la randul lor izolate si protejate impotriva curentilor de aer pentru a aduce un plus in ceea ce priveste mentinerea caldurii. Majoritatea usilor exterioare noi ar trebui sa includa un sistem de protectie impotriva curentului de aer, care va ajuta la reducerea pierderilor de caldura.

Cost

Montarea de ferestre cu rating A in casa dumneavoastra poate sa aiba initial un cost mai mare fata de ferestrele cu o eficienta mai scazuta, dar partea buna este ca va puteti recupera aceasta investitie initiala intr-un timp relativ scurt prin economiile pe care le faceti la facturile de energie. Costul total al unei ferestre noi si eficiente energetic va varia in functie de materialul cadrului, dimensiunea si stilul ferestrei. UPVC este cel mai accesibil si eficient material pentru rame de ferestre, fiind si unul dintre principalele motive pentru care este cel mai popular.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *