Ce rol joaca pretul in alegerea unui produs

In general, pretul unui produs reflecta calitatea acestuia. Insa in multe cazuri se creste pretul doar ca parte a sistemului de marketing pentru a tinti o anumita piata. Alteori, pretul este dat de functionalitatile unui produs de la caz la caz si alteori pretul este in concordanta cu aspectul unui produs.

In cele ce urmeaza vom vorbi despre o serie de sisteme de incalzire/racire si produse necesare in aproape orice locuinta si ce impact ar trebui sa aiba pretul in alegerea fiecaruia.

Centralele termice de apartament

Pretul unei centrale termice porneste de la 2000 lei si poate depasi 10 000 lei. Cum ne dam seama care e cea mai buna si care sunt diferentele intre ele de rezulta preturi asa de diferite? Daca alegem centrala la 10 000 RON nu inseamna ca avem garantia ca alegem cea mai buna centrala si nici daca alegem centrala la 2000 RON nu inseamna ca achizitionam cea mai proasta centrala termica.

Citind despre aceste aspecte pe site-ul 2Pareri.ro observam ca diferenta intre preturile acestea sta in materialele folosite, puterea de incalzire a centralei, eficienta energetica, suprafata pe care o poate incalzi, plus alte cateva detalii. Toate aceste aspecte sunt direct proportionale cu pretul. Cu cat vom avea de incalzit o suprafata mai mare, cu atat ne va costa mai mult. Pentru unii poate fi perfecta o centrala la 2500 RON, pentru altii una la 8000 RON.

Sisteme de aer conditionat

Ca si in cazul centralelor termice, pretul unui aparat de aer conditionat este influentat de puterea de care dispune si suprafata pe care o poate raci/incalzi. Pe langa aceste aspecte, un rol important in stabilirea pretului este dat si de brand. Un aparat de aer conditionat de la Samsung, Daikin sau alt nume impunator din domeniu, va avea un pret mai ridicat decat un aparat de la un brand necunoscut.

Seminee electrice

Desi aceste produse nu au prea mare rol de incalzire a locuintei, pot fi destul de utile pe termen scurt, incalzind rapid aerul dintr-o incapere. Pretul semineelor electrice este dat in special de design. Felul cum arata, cu cat sunt mai moderne, mai atragatoare…cu atat vor avea un cost mai ridicat.

Calorifere electrice pe ulei

Multi dintre noi dispunem de un calorifer electric ascuns intr-o debara sau in pod de care ne mai folosim ocazional. Sunt produse ieftine care ne pot ajuta in situatii de urgenta. Pretul unui calorifer electric porneste de 100 lei si poate ajunge si la 1000 lei. Pretul este dat de puterea de incalzire si consumul de electricitate. Cu cat consuma mai putin si are o putere mai mare, cu atat este mai scump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *