Ce putem face pentru ca angajații să nu își părăsească locul de muncă?

cadouri paste

Un lucru pe care îl auzim tot mai des de pretutindeni este acela că organizațiile se confruntă cu lipsa de angajați sau că angajații își părăsesc locul de muncă la scurt timp după angajare. Sunt nenumărate motive care îi determină pe angajați să migreze spre un alt loc de muncă sau să accepte ofertele altor angajatori. Iată doar câteva statistici despre motivele care îi determină pe angajați să își părăsească locul de muncă și despre ce ar trebui angajatorii să facă pentru a împiedica acest lucru:

Angajați își părăsesc locul de muncă pentru că doresc să avanseze în carieră. Conform celor mai recente statistici, avansarea în carieră este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care angajații migrează de la un loc de muncă la altul. De fapt, cele mai recente estimări arată că 70% dintre angajații care și-au părăsit ultimul loc de muncă au făcut-o tocmai din acest motiv. Soluția în acest caz este simplă, spun specialiștii. Dacă doriți să vă păstrați cei mai valoroși angajați în echipă, atunci ar trebui să le oferiți posibilitatea de a avansa în carieră în cadrul organizației. În plus, le puteți sprijini dezvoltarea profesională, oferindu-le suportul financiar de care au nevoie pentru a dobândi abilități noi, fie că este vorba de participarea la seminarii și conferințe sau despre înscrierea la anumite cursuri.

Angajații simt nevoia să fie compensați pe măsura eforturilor lor. Cu siguranță, nu avem nevoie de studii sau de statistici care să ne spună acest lucru. Angajații doresc și simt nevoia de a fi compensați pe măsura eforturilor depuse. Totuși, în ultimii ani, creșterile salariale anuale nu țin ritmul cu scumpirile, ceea ce înseamnă că angajații suferă de fapt de o reducere a salariilor de fiecare dată. Ultimele date indică faptul că mai mult de o treime din angajați, aproximativ 35% ar fi dispuși să își părăsească imediat locul de muncă dacă nu ar exista probabilitatea unei creșteri decente la salariu.

Angajații buni își găsesc imediat un alt loc de muncă. Mai mult de jumătate din angajați se simt încrezători că și-ar putea înlocui locul de muncă în șase luni sau chiar mai puțin. Având în vedere timpul necesar pentru a găsi angajați implicați și pentru a-i pregăti pe deplin, probabil nicio companie nu poate spune asta despre înlocuirea angajaților, iar acesta este poate cel mai important motiv pentru care ar fi timpul pentru o regândire serioasă.

Cultura este critică. Deși plata este evident importantă, relațiile și felul în care se simt angajații la locul de muncă contează aproape la fel de mult. Una dintre cele mai simple modalități prin care vă puteți păstra angajații constă în încurajarea unei culturi deschise care pune accentul pe relațiile de lucru strânse. La fel de important este ca angajatul să se simtă apreciat, iar asta adesea înseamnă să oferiți cadouri, pachete cadou și coșuri cu ocazia sărbătorilor, aniversărilor, evenimentelor importante sau atingerii anumitor obiective. Deloc suprinzător, angajații apreciază când primesc coșuri Paște sau cadouri 1-8 Martie sau când primesc mici atenții pentru copiii lor, tocmai pentru că interpretează acest gest ca fiind unul de apreciere și mulțumire.

În mod ideal, orice organizație ar trebui clădită în așa fel încât angajații să fie pasionați de ceea ce fac și să fie încurajați să se cunoască indiferent de poziția lor în cadrul organizației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *