Ce produse cosmetice trebuie să alegi pentru a revitaliza și proteja pielea feței?

Cremele de față sunt o propunere pentru toate femeile care se așteaptă la o mai bună hidratare și fermitate a pielii. Cel mai important aspect atunci când alegi crema de față potrivită, fie că va fi folosită zi sau noapte, este să îți identifici corect tipul de ten. Fiecare tip de piele are nevoi diferite care vor fi satisfăcute numai prin utilizarea regulată a unui cosmetic selectat corespunzător. Prin urmare, merită să abordezi această sarcină cu mare prudență și conștientizare.

Tipuri de piele și nevoi specifice ale acestora

 Pielea normală este destul de rară la adulți și, în același timp, aparține grupului celor mai puțin problematici. Femeile care au acest tip de piele pot răsufla ușurate. Tenul normal poate fi recunoscut după culoarea uniformă, netezimea plăcută la atingere și tensiunea bună. Majoritatea cremelor de zi hidratante vor funcționa.

Pielea uscată necesită o hidratare foarte puternică și în acest caz merită să alegi astfel de creme de zi. Este aspră și grosieră la atingere, iar în stadiul său avansat se poate descuama.

Pielea sensibilă poate fi recunoscută după sensibilitatea sa excepțională. Tinde să fie mai roșie, iar femeile care au acest tip de ten sunt cel mai adesea cele care se luptă cu alergii. În acest caz, merită să se aleagă o cremă față hidratantă delicată, destinată îngrijirii pielii sensibile. Creme similare trebuie utilizate în cazul pielii cu cuperoză, adică a pielii subțiri cu vase capilare sparte.

Pielea grasă este strălucitoare, cu exces de sebum vizibil. Se pot vedea adesea pori dilatați și puncte negre. În acest caz, ar trebui să optezi pentru creme hidratante îmbogățite cu proprietăți de matifiere, datorită cărora pielea va arăta mult mai bine în timpul zilei. Creme similare ar trebui alese de doamnele cu tenul predispus la acnee.

Contează vârsta în alegerea cremei de față potrivită?

Atunci când alegi crema de față perfectă, merită să îți amintești să o asortezi cu vârsta ta. Odată cu procesul natural de îmbătrânire a pielii, nevoile sale individuale se schimbă. Atunci când alegi produse cosmetice, merită să faci față schimbărilor și să alegi în mod conștient compozițiile și proprietățile cremelor.

Pielea tânără (sub 25 de ani) nu are cerințe speciale. În cazul lor, este suficient să analizezi în mod conștient tipul de piele și să-l asortezi cu crema de față adecvată zilei. Odată cu începerea procesului de îmbătrânire (la persoanele cu vârsta între 25 și 45 de ani) încep să apară primele riduri, iar pielea își pierde treptat fermitatea și elasticitatea. Acesta este momentul în care ar trebui să-ți schimbi cosmeticele actuale cu cele cu proprietăți antirid și de fermitate. Mai târziu (după vârsta de 45 de ani), se poate observa o piele ridată semnificativ și o pierdere treptată a hidratării. Merită să investești în produse cosmetice care hidratează intens și reconstruiesc bariera naturală de protecție a pielii și au printre ingrediente aloe vera sau extracte de ovăz, acestea având proprietăți anti- aging.

Crema de față care regenerează și protejează pielea feței este o necesitate pentru toate femeile, indiferent de tipul de ten. De aceea, este important să descoperi exact ce tip de ten ai, iar apoi să achiziționezi crema de față perfectă pentru acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *