Ce poate cauza o postură incorectă a corpului

Postura incorectă a corpului poate avea efecte grave, pe termen lung, atât asupra sănătății fizice, cât și asupra sănătății mentale. Indiferent dacă stați în picioare sau jos, a avea o postură greșită poate provoca dureri cronice, oboseală, dureri de cap tensionate și chiar depresie. Poziționarea proastă a corpului poate duce, de asemenea, la probleme ale coloanei vertebrale, hernie de disc, leziuni ale nervilor și circulație deficitară.

Cauzele posturii corporale incorecte sunt variate, acestea includ obezitatea, sedentaritatea sau activități repetitive, cum ar fi tastarea sau jocul video. Dezechilibrele musculare cauzate de suprasolicitarea unui set de mușchi în timp ce neglijarea altora este un alt factor care contribuie la o postură proastă a corpului. Mulți oameni care stau la birou toată ziua suferă de slăbirea mușchilor de bază, care poate duce la o postură proastă.

Cauzele posturii proaste

Şederea prelungită într-o poziție

O postură bună este esențială pentru sănătatea corpului și bunăstarea generală. Din păcate, mulți oameni suferă de o postură proastă din cauza stilului lor de viață sau a condiției fizice. Starea prelungită într-o anumită poziție poate provoca o postură proastă pe termen lung, ceea ce duce la o varietate de probleme, cum ar fi dureri articulare, oboseală musculară și chiar probleme de respirație. Poziția proastă poate fi cauzată de o gamă largă de activități care vă impun să rămâneți într-o singură poziție prea mult timp, cum ar fi să stați la birou toată ziua sau să conduceți o perioadă îndelungată.

Unul dintre cei mai mari factori care contribuie la posturile proaste corporale este inactivitatea prelungită. Atunci când o persoană stă în aceeași poziție ore în șir fără să ia pauze, aceasta pune o presiune enormă asupra mușchilor și articulațiilor, ceea ce poate duce la o postură proastă în timp.

Poziție incorectă la șezutul pe scaun

Așezarea incorectă pe un scaun provoacă disconfort fizic, oboseală și chiar durere. Acesta este motivul pentru care este important ca indivizii să fie conștienți de postura lor atunci când stau la un birou sau la masă.

Când sunt așezați, oamenii ar trebui să se asigure că picioarele lor sunt plate pe podea, cu genunchii îndoiți la un unghi de 90 de grade sau mai mult și șoldurile puțin mai sus decât nivelul genunchilor. Spatele lor ar trebui să rămână drept, în timp ce umerii ar trebui să rămână slăbiți și relaxați. De asemenea, oamenii trebuie să se asigure că nu se aplecă prea mult înainte sau înapoi în timp ce stau, astfel încât coloana vertebrală să rămână în alinierea sa naturală. În plus, ar fi de ajutor dacă își reglează înălțimea scaunului pentru a susține această postură corectă, precum și pentru a menține o distanță adecvată între ei și suprafața lor de lucru.

Mușchi abdominali slabi

Slăbirea mușchilor abdominali poate fi una dintre cauzele principale ale posturii corporale proaste. Fără mușchi puternici, coloana vertebrală și trunchiul nu vor fi susținute corespunzător, ceea ce duce la o postură proastă. Nucleul tău este responsabil pentru menținerea corpului în poziție verticală și pentru a te ajuta să te miști cu echilibru și stabilitate. Deci, dacă mușchii tăi de bază sunt slabi sau subdezvoltați, poate afecta negativ postura generală.

Greutate excesivă

Greutatea excesivă este un factor de risc major pentru dezvoltarea unei posturi corporale proaste. Excesul de greutate sau obezitatea poate cauza stres suplimentar articulațiilor, discurilor și mușchilor gâtului, spatelui și coloanei vertebrale, ceea ce duce la o postură proastă. Tensiunea adăugată asupra coloanei vertebrale o face să se curbeze spre interior, în loc să fie dreaptă și verticală. Acest lucru poate duce la durere, oboseală, dureri de cap și alte probleme medicale.

Transportarea unei greutăți prea mari în jurul secțiunii din mijloc vă poate afecta echilibrul și coordonarea, precum și scăderea poziționării brațului când stați în picioare sau așezat. Echilibrul slab duce la slăbirea mușchilor, ceea ce agravează și mai mult problemele posturale existente. În plus, mușchii abdominali slabi din cauza unei diete nesănătoase sau a lipsei de exerciții fizice pot duce la hiperlordoza lombara, care este o problemă comună în rândul celor supraponderali.

În final, este important să recunoaștem semnele unei posturi corporale incorecte și să luăm măsuri pentru a o corecta. Alinierea slabă a gâtului, spatelui, umerilor și șoldurilor poate avea un impact grav asupra sănătății noastre generale. Pentru a evita problemele pe termen lung, ar trebui să fim conștienți de postura noastră pe tot parcursul zilei și să investim în perne sau scaune de susținere, dacă este necesar. Asigurați-vă că faceți pauze regulate și vă deplasați frecvent, în plus, întinderea regulată poate ajuta la relaxarea mușchilor încordați, care pot cauza o postură incorectă a corpului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *