Ce este o plasa metalica expandata si cum se utilizeaza?

Metalul expandat este uneori considerat o alternativa la tabla sau plasa de sarma. Combina unele dintre cele mai bune caracteristici ale ambelor – oferind un material care este mai rezistent decat plasa de sarma subtire si are un flux de aer si un drenaj mai bun decat tabla. De fapt, este o optiune excelenta pentru cosurile personalizate de sarma care au nevoie de mai multa rezistenta la tractiune decat pot oferi firele. In plus, metalul expandat reduce nevoia de operatiuni suplimentare de sudare in comparatie cu utilizarea firelor de otel individuale, facand mai rapida si mai usoara completarea cosurilor robuste.

In general, tabla expandata din otel inoxidabil sunt incredibil de dure si versatile – mai ales atunci cand sunt fabricate din aliaje metalice de inalta rezistenta, cum ar fi otelul inoxidabil de gradul 316.

Plasa metalica expandata din otel inoxidabil este realizata dintr-o singura foaie solida de material comprimat si intins. Gratarul metalic expandat este util pentru aplicatiile de spalare personalizate a pieselor grele, precum si pentru a oferi spatiu deschis pentru fluxul de aer si drenaj.

Exista doua soiuri distincte de plasa expandata din otel inoxidabil utilizate pentru cosuri: standard si aplatizata. Termenul „metal expandat standard” se refera la metalul care iese din masina de expandare. Pe de alta parte, metalul expandat aplatizat este ceea ce se intampla atunci cand metalul expandat standard este trecut printr-o fabrica de otel de laminare la rece pentru a aplatiza plasa expandata din otel inoxidabil.

Modul in care este fabricat metalul expandat din otel inoxidabil depinde de tip.

In procesul de fabricare a metalului expandat standard, expandorul si grosimea tablei determina dimensiunile specifice ale metalului expandat, desi grosimea firelor metalice si spatiul deschis dintre ele vor fi consistente si regulate. In functie de echipamentul de expansiune, metalul expandat standard poate avea un aspect usor rotunjit. Acest lucru ajuta la reducerea oricarui risc de colectare a scurgerii procesului de spalare in cosul metalic expandat.

Metalul expandat aplatizat este trecut printr-un otel laminat la rece pentru a aplatiza ochiurile. Acest lucru face ca gratarul metalic expandat sa fie mai subtire, mai plat si mai lat/mai lung. Acest tip de metal expandat poate avea dimensiuni usor diferite de orice estimari initiale, deoarece poate fi dificil de prezis cat de multa expansiune va avea loc in timpul procesului de aplatizare.

Alegerea intre plasa metalica aplatizata si standard expandata depinde de aplicatie. Metalul expandat standard este adesea mai util pentru aplicatiile de spalare a pieselor, deoarece centrele ridicate ale legaturilor impiedica acumularea lichidelor in cos. Metalul expandat aplatizat, pe de alta parte, poate fi mai util pentru anumite aplicatii de manipulare a pieselor sau pentru a face cosuri mai mari cu plasa personalizata usor, mai usoare prin subtierea plasei metalice. Mai multi producatori de piese auto si companii din industria aerospatiala au folosit cosuri metalice expandate din otel inoxidabil pentru a sustine cele mai grele componente metalice pe masura ce acestea au fost mutate de la un proces la altul.

De ce sa folositi otel inoxidabil de grad 316 pentru depozitarea pieselor? In aceste cazuri, cosurile faceau mai mult decat tinerea pieselor – majoritatea aliajelor de otel aveau suficienta rezistenta la tractiune pentru asta. In schimb, cosurile ar trebui adesea sa poata rezista la expunerea la solutii pe baza de clorura sau la aer imbogatit cu sare. Aici, a fost necesara rezistenta chimica superioara a inoxidabilului de gradul 316 pentru a asigura viabilitatea pe termen lung a cosului.

Shot peening este procesul de fotografiere a pieselor cu particule mici de sticla, metal sau ceramica pentru a modifica caracteristicile suprafetei piesei. Evident, acest tip de proces cu impact ridicat va fi incredibil de stresant pentru cosurile care tin piesele prin procesul de slefuire.

Folosirea metalului expandat pentru cos permite particulelor utilizate in procesul de peening sa ajunga la piesele modificate, dar ofera cosului insusi suficienta rezistenta pentru a supravietui expunerii repetate la proces – spre deosebire de un cos de sarma de otel, unde un singur fir s-ar putea rupe. impactul. De asemenea, tabla expandata se foloseste si in constructii iar magazinul materialeconstructiiploiesti.ro ofera o selectie vasta! Tabla expandata este scumpe deoarece folosesc mai multe materii prime decat alte tipuri de cosuri. Tabla perforata are mai putin material in produsul final, dar acel material trebuie taiat in primul rand, astfel incat costurile (si deseurile de material) sunt mai mari decat metalul expandat. Cosurile din sarma de otel folosesc mai putin material, dar necesita mai multa sudura pentru a le face puternice, astfel incat costurile pot fi mai mari decat costul cosurilor metalice expandate (in functie de cate fire sunt implicate, tipul de suduri aplicate si alti factori).

De ce tabla expandata este adesea mai putin costisitoare? Deoarece placile folosite pentru metalul expandat sunt comprimate si intinse in timpul procesului de expansiune fara a pierde niciun material. Aceasta inseamna ca, lira pentru lira, metalul expandat va acoperi o suprafata mai mare a cosului decat tabla – si fara risipa de material din tabla perforata. Rigiditatea suplimentara a metalelor expandate fata de firele de otel inseamna, de asemenea, ca este nevoie de mai putina sudura, astfel incat sunt mai putini timp, forta de munca si bani cheltuiti pentru sudare. Cu sarma de otel tesute sau sudate, multe fire individuale slabe sunt unite pentru a crea un cos. Cu toate acestea, atunci cand greutatea unei piese retinute sau a incarcaturii de material cade pe un anumit fir, acel fir trebuie sa suporte singur greutatea. Sudarea uneste firele astfel incat greutatea sa fie distribuita, dar nu este la fel de eficienta ca utilizarea unei singure piese de metal solida pentru a distribui greutatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *