Ce beneficii materiale obții din valorificare hartiei si a  cartonului

Baza pentru producția de carton este celuloza de lemn. Dar pentru a face hârtie, nu este necesar să tai copacii, distrugând treptat „plămânii verzi” ai planetei. Mai mult, în producția de produse din hârtie și carton, materialele de primă clasă sunt foarte rar utilizate. Este posibil să se producă diferite tipuri de carton, recipiente de hârtie și ambalaje, imprimare, finisare și materiale de construcție folosind materii prime secundare ieftine. Valorificarea deșeurilor de hârtie și carton câștigă treptat avânt în țările dezvoltate. Profitabilitatea afacerii de valorificare hârtie carton crește în fiecare an. Optimizarea colectării deșeurilor de hârtie carton și utilizarea ulterioară a acestora sunt realizate în principal de câteva companii private și grupuri de inițiativă de voluntari.

Rezultatul stabilirii prelucrării hârtiei și cartonului și al reducerii ponderii materialelor folosite de clasa I este conservarea pădurilor; reducerea utilizării resurselor de apă și combustibil în timpul exploatării forestiere și producției de celuloză; reducerea poluării mediului prin eliminarea substanțelor chimice toxice din albirea reciclată. Procesul de valorificare hârtie carton reduce emisiile de gaze cu efect de seră din depozitele de gunoi. Un alt avantaj este reducerea suprafeței depozitelor de gunoi.

Beneficiu material

Companiile de valorificare hârtie carton creează noi locuri de muncă, devin furnizori de materiale de înaltă calitate, ieftine pentru industriile la scară largă. Datorită costului scăzut al materiilor prime secundare, vânzarea acesteia este foarte profitabilă. Cartonul obținut în diferite etape de reciclare stă la baza creării de recipiente și ambalaje, cum ar fi cartoane pentru ouă; hârtie kraft pentru producția de plicuri, carton ondulat, ambalaje pentru cadouri, coperți de cărţi; șervețele și prosoape de hârtie, precum și hârtie igienică de diferite calități; hârtie de tipărire, inclusiv ziare, reviste, hârtie de scris „gri”; ecowool de construcție, care servește ca un excelent izolator și izolație organică. Este inofensiv și poate fi reciclat de mai multe ori. Desigur că beneficiile materiale sunt multe.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *