Cauti cea mai buna solutie pentru izolarea locuintei? Citeste mai multe aici!

Vata bazaltica de izolatie in compozitia sa contine fibre de roci bazaltice cu o grosime de aproximativ 1 – 15 microni. Se impletesc, formand celule cu aer in interiorul compozitie, prin urmare, materialul pastreaza mult mai eficient caldura in interiorul structurii si actioneaza si ca un excelent material cu efect de antifonare.

Vata bazaltica izoleaza suprafetele interne si exterioare ale peretilor, acoperisurilor si protejeaza sobele, cazanele si diverse conducte impotriva pierderilor de caldura. Vata bazaltica utilizata ca material de izolare, reprezinta una dintre cele mai bune si avantajoase solutii datorita numeroaselor avantaje pe care le ofera.

Tipul de izolatie utilizat pentru orice fel de imobil, este extrem de important. De izolatia utilizata depinde extrem de mult atat confortul cat si sanatatea dar cel mai important aspect este reprezentat de facturile reduse atat pentru incalzirea cat si pentru racirea spatiilor din interior.

In ziua de astazi foarte putine case si diverse alte imobile se mai construiesc fara a fi izolate termic si fonic, aceasta etapa devenind practic standard si absolut esentiala pentru un trai mai bun. Citeste mai multe, si astfel vei putea ajunge simplu si rapid la concluzia ca si tu ai nevoie de vata bazaltica pentru izolarea locuintei, tocmai pentru multitudinea de avantaje pe care acest material le ofera in utilizare.

Atat firmele de constructii cat si oamenii in general, au inteles rapid care sunt beneficiile rezultate in urma izolarii nu sunt tocmai de trecut cu vederea, in special cand aceste materiale izolante au devenit atat de accesibile.

In ceea ce priveste beneficiile, vorbim despre confortul termic sporit cat si despre scaderea consumului de energie dar si al costurilor aferente cresterii rezistentei la intemperii a cladirii precum si impactul pozitiv asupra sanatatii locuitorilor. Fara nici o urma de indoiala, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru casa ta este sa o izolezi termic la exterior. In acest fel, se putea pastra un nivel ridicat de confort in locuinta, din punct de vedere al temperaturilor din interior, dar si din punctul de vedere al zgomotelor venite din exterior.

Vata bazaltica minerala se obtine prin topirea bazaltului in cuptoare, la temperaturi care pot trece cu usurinta de 1500 grade Celsius si prin desprinderea acestuia in fibre. Chiar daca produsului final i se adauga adezivi si uleiuri, materialul obtinut este mult mai natural decat polistirenul.

Dupa cum am mentionat si anterior, fapt care este extrem de avantajos, vata bazaltica este folosita nu doar ca izolant termic, ci si ca izolant fonic, avand proprietati mult mai bune in acest sens fata de polistiren. De asemenea, in ciuda faptului ca are o greutate mult mai mare fata de polistirenul expandat, vata bazaltica este elastica si deci usor de aplicat pe orice suprafata, si nu necesita nici un fel de cunostinte aprofundate in acest domeniu.

Printre cele mai importante beneficii ale utilizarii vatei bazaltice ca material izolant, numaram si rezistenta sporita la foc in caz de incendiu.

Prin modul in care vata bazaltica este confectionata, are o foarte mare rezistenta naturala la foc, avand o temperatura de aprindere mai mare de 1000 grade Celsius. Conform normelor europene, vata bazaltica este incadrata in clasa de reactie la foc A1, drept produs incombustibil care nu contribuie deloc la dezvoltarea incendiului, comparativ cu polistirenul care poate contribui la un adevarat dezastru din acest punct de vedere. De asemenea, datorita faptului ca vata bazaltica are o rezistenta extrem de mare la foc, functioneaza precum o bariera importiva flacarilor.

De departe, unul dintre cele mai importante avantaje ale utilizarii vatei bazaltice, se refera la calitatile de izolare. Acestea sunt extrem de mari, oferind posibilitatea de a scadea facturile necesare pentru incalzire sau pentru racire, chiar si cu peste 50 de procente.

In cazul in care si tu te numeri printre aceia care sunt in cautarea celor mai bune si eficiente solutii in materie de izolatii case dar si in cazul altor tipuri de imobile, atunci vata bazaltica este cea mai buna solutie pentru nevoile tale si ale familiei sau celor care lucreaza intr-un imobil, dar nu orice vata bazaltica, ci vata bazaltica disponibila la numai un simplu click distanta, accesand e-izolatii.ro.

  • izolatii.ro este cel mai complex magazin online unde puteti gasi si achizitiona vata bazaltica de cea mai buna calitate si care este disponibila la un pret avantajos, magazin online care pune la dispozitia clientilor o gama extrem de variata de produse nu doar in ceea ce priveste vata bazaltica, ci diverse tipuri de izolatii in general.

Pe scurt, intreaga gama de produse disponibila pe e-izolatii.ro, este impartita in urmatoarele categorii:

  • Pachet termosistem fatada
  • Pachet termoizolatii mansarda
  • Izolatii seminee
  • Izolatii tehnice
  • Termosistem fatada
  • Izolatii acoperisuri si mansarde
  • Izolatii fatade ventilate
  • Izolatii pereti de compartimentare
  • Izolatii fundatii
  • Izolatii acoperisuri tip terasa
  • Izolatii pereti exteriori tip casete metalice
  • Izolatii plansee si pardoseli

Mai multe detalii despre vata bazaltica cat si cu privire la alte tipuri de materiale de izolare, puteti gasi simplu si rapid accesand magazinul online e-izolatii.ro. Tot ce trebuie sa faceti, este sa accesati site-ul, sa vizualizati produsele, sa decideti care sunt cele mai potrivite nevoilor dar si posibilitatilor pe care le aveti, iar mai apoi sa umpleti cosul de cumparaturi. Toate cele necesare va vor fi livrate ulterior, rapid si printr-o simpla si singura comanda. Fara deplasari in magazine si pierdere de timp sau de bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *