Cat costă să îți deschizi un magazin online?

Costurile diferă destul de mult de la un magazin la altul, deoarece sunt o mulțime de factori care pot influența acest aspect. Depinde cât de mult trafic o să ai, dacă ai un număr mare de produse, dacă vrei să folosești un website builder sau vrei propriul site construit de la 0, și așa mai departe.

Dacă vrei doar un site de început, în care testezi terenul și nu vei avea prea multe produse pe stoc, atunci poți să alegi un set complet de servicii de la o firmă de hosting. Prețurile vor fi destul de accesibile pentru orice tip de buzunar, iar întregul proces este extrem de ușor și intuitiv. Majoritatea site-urilor care oferă hosting au un website builder, care practic te ghidează pas cu pas în dezvoltarea magazinului online, chiar și în cazul implementării modulului eCommerce.

magazin-online

Dar nu aceasta este partea cea mai scumpă, mai ales în cazul celor care vor să își deschidă un magazin online relativ mic. Care sunt aspectele pe care trebuie să le luăm în considerare când ne deschidem un site nou în comerț?

Te poți descurca singur sau ai nevoie de ajutor?

Adeseori, credem că este ușor să oferim mentenanță pe un magazin online, dar în funcție de traficul pe care îl ai, e posibil să pierzi foarte mult timp aici, în loc să îți focusezi energia în alte moduri. Ai nevoie de cineva care să se ocupe de partea de contabilitate, retururi, serviciul de relații cu clienții, și multe altele. Mai mult decât atât, e posibil să apară o urgență care trebuie rezolvată cât mai rapid, iar site-ul e deschis 24/24.

Cum atragi noi clienți?

Partea de marketing este imperativă dacă vrei să ai succes cu un magazin online. Trebuie să investești ceva bani pe site-urile de socializare, de exemplu, pentru a îți expune site-ul pentru cât mai mulți potențiali clienți. În plus, trebuie să înveți și SEO, pentru a maximiza potențialul pe care îl are website-ul tău.

Dacă vreau să investesc cât mai puțini bani?

Oricine își poate deschide un magazin online, chiar și cu bani foarte puțini. Multe companii de hosting oferă o gamă largă de servicii, iar câteva dintre ele te pot chiar ajuta în dezvoltarea platformei tale. Dacă nu vrei să investești în marketing și crezi că te poți descurca singur, atunci nu îți trebuie mai mult de 20-30 de Euro pe lună, sumă care acoperă domeniul, gazduire wordpress (pentru magazinele online pe această platformă).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *