Care sunt etapele unor lucrări de terasamente

Lucrările de terasamente sunt punctul de pornire pentru realizarea mai multor proiecte de construcții. Dacă vrei să construiești o locuință sau o clădire de birouri vei avea nevoie de lucrări de terasamente.  Acestea includ activități precum mișcări de soluri, realizarea unor săpături pentru proiecte de construcții ulterioare dar și pentru modelări de teren.

Care sunt etapele pe care lucrările de teresament le implică

Lucrări pregătitoare

Lucrările de terasament încep după operația de predare – primire a amplasamentului. Este necesar să se realizeze trasarea axelor și a cotei 0 și toate operațiile desfășurate se vor consemna într-un proces verbal.

Trasarea lucrărilor de terasamente face parte din trasarea lucrărilor de detaliu și se realizează pe baza planului de trasare după fixarea poziției constructiei. Asta înseamnă că mai întâi trebuie să te gândești care va fi poziția construcției după care va fi necesar să demarezi toate procesele.

Înainte de lucrările de terasamente propriu-zise se vor mai realiza lucrări de:

  • Demolări specifice în memorial și planșele proiectului;
  • Defrișări;
  • Curățarea terenului de frunze, crengi, iarbă și de toate buruienile pe care le conține;
  • Decaparea și depozitarea pământului vegetal;
  • Asanarea zonei drumului care se va realiza prin îndepărtarea apelor de suprafață și de adâncime.

Materialele care provin din demolare vor putea fi strânse cu multă atenție pentru a fi reutilizate așa cum este specificat în indicațiile prezente în caietul de sarcini speciale.

Se vor examina rețelele subterane ale instalațiilor de apă, de gaze, canalizare, electrice și se vor lua măsuri de nedistrugere sau de provocare a incendiilor.

Executarea săpăturilor și sprijinirilor

In timpul executării lucrărilor de terasamente, executantul are obligația să urmărescă atât stabilitatea masivelor de pământ cât și stabilitatea construcțiilor și a instalațiilor învecinate.

Adremat te ajută să ai parte de lucrări de terasamente

Echipa Adremat are experiență în executarea proiectelor de excavații, fundații, decopertări strat vegetal, nivelare terenuri, compactări, drumuri, trotuare și canalizări.

Adremat mai oferă și servicii care includ măsuri de îmbunătățire și de stabilizare a solului prin utilizarea unor materiale precum ciment și var.

Adremat se mai ocupă de transportul și de depozitarea balastului, pământului sau a oricărui fel de deșeu care rămâne în urma lucrărilor de excavație sau de demolare. Mai exact, poți apela cu încredere la Adremat pentru a avea parte de lucrări în domeniul construcțiilor realizate în cele mai bune condiții.
Adremat este cu siguranță compania care te va ajuta să ai parte de o construcție stabilă și rezistentă de-a lungul timpului.

Principalele lucrări pe care echipa Adremat le poate oferi sunt:

  • Construcții ale drumurilor de acces;
  • Construcții parcări;
  • Construcții trotuare;
  • Construcții curți interioare;
  • Alte spații care permit amenajarea și îmbunătățirea prin aceste tipuri de servicii.

Adremat este o companie înființată în anul 2014 și are ca scop principal de activitate comerțul cu amănuntul. La început, compania se ocupa cu aducerea cafelelor pe șantiere pentru a asigura doza de energie de care muncitorii aveau nevoie.

După care, reprezentanții companiei au achiziționat o mașină din gama IVECO EUROSTAR cu care au început să care pietre de diferite sortimente care erau necesare în diverse tipuri de construcții. În prezent, Adremat se bucură de un succes colosal în domeniul construcțiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *