Cămășile la reducere – granița dintre feminin și masculin

Astăzi, a purta o cămașă la reducere nu mai este o chestiune de gen. Deși termenii cămașă și bluză sunt adesea folosiți pentru a se referi la aceeași piesă, „bluza” este exclusiv feminină.

Inițial o îmbrăcăminte pentru bărbați, abia în secolul al XX-lea cămașa a intrat în moda feminină. Cămașa pentru femei era atunci o versiune a cămășii pentru bărbați și de atunci a făcut parte din îmbrăcămintea apreciată pentru eleganța sa în toate circumstanțele.

Astfel, modelele de cămăși pentru femei la reducere au mâneci lungi, plachetă cu nasturi și guler și acoperă bustul. Odată cu moda, această piesă vestimentară a evoluat foarte mult, completând elegant pantalonii sau o fustă și subliniind frumos silueta cu o jachetă structurată, un sacou sau un trench. Aceste articole de îmbrăcăminte oferă o varietate de opțiuni la modă pentru fiecare tip de corp: model drept, liber sau montat, cu sau fără buzunare, cu sau fără nasturi etc.

Cămașa achiziționată printr-un cod de reducere answear a devenit în timp un articol de bază pe care fiecare femeie ar trebui să-l aibă în dulap. O cămașă albă pentru a ieși în oraș, a merge la serviciu sau pentru o întâlnire în familie este bună. O cămașă sau o bluză care ni se potrivește perfect este și mai bună!

O silueta unghiulară poate fi armonizată cu o cămașă decorată cu volane discrete care măresc dimensiunea pieptului în mod subtil.

Umeri largi și bust proeminent? Nici o problemă ! Va alungi silueta reechilibrând volumele cu o bluză sau o cămașă fluidă care cade grațios pe coapse. Optați mai degrabă pentru o bluză și un decolteu fără nasturi decât pentru cele cu închidere la gât.

Persoanele cu siluete scunde și subțiri pot îmbrăca aproape orice model de cămașă, căci li se vor potrivi perfect. Pe de altă parte, dacă vreți cu adevărat să vă scoateți în evidență corpul, ar trebui să aveți o ușoară preferință pentru cămașa ajustată care va scoate în evidență talia, combinată cu pantaloni sau fustă cu talie înaltă sau cu o bluză parte peste parte.

Pentru persoanele cu o silueta masivă și un bust generos, trebuie optat pentru un material fluid care nu se mulează pe corp și pe forme. Optați pentru o versiune decupată a cămășîi care ascunde grosimea taliei și niște pantaloni care modelează stomacul. Un decolteu în V vă va evidenția bustul (atâta timp cât nu este prea adânc, desigur). Evitați cămășile supradimensionate prea lungi, care, mai degrabă decât să ascundă formele așa cum sperăm adesea, îi conferă un aspect fără formă.

Pentru un tip de corp cu șolduri largi, nu e necesar să căutăm o cămașă care să le mascheze, ci doar să le dea formă cât mai frumoasă. Trebuie evidențiate cu o cămașă deschisă la guler și introdusă în pantalonii cu talie înaltă pentru a vă marca silueta.

Moda a evoluat atât de mult în ultimii ani încât de la o banală cămașă dreaptă, am ajuns să ne bucurăm de o gamă largă de modele dedicate formele feminine. Acest lucru nu poate decât să ne încânte, având în vedere multitudinea de combinații vestimentare în care putem utiliza cămașa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *