Cafetiere french press sau cafetiere clasice?

Presa pentru cafea este un mecanism extrem de apreciat pe iubitorii de cafea pentru gustul deosebit pe care il ofera bauturii. Intre cafetiere french press si cafetierele clasice, alegerea are la baza caracteristicile principale si subiectivitatea persoanei. Spre exemplu, desi aparatele pentru cafea care functioneaza pe baza de capsule sunt mai usor de utilizat, multe persoane aleg presele pentru modul ecologic de preparare.

Principalele elemente din care este alcatuita o presa pentru cafea sunt carafa, filtrul, sita si pistonul. Modul de functionare al presei este foarte simplu, sita si filtrul fiind elemente montate pe piston. Aceste doua piese vor separa lichidul de resturi si vor impiedica aparitia lor in ceasca cu bautura.

Mai exact, cafeaua macinata grujons se va pune in partea inferioara a carafei si se va turna apa fierbinte. Pret de cateva minute, ingredientele vor fi lasate la macerat, iar ulterior se va actiona filtrul, prin impingere. Astfel, se va separa zatul de cafea pentru ca bautura sa fie numai buna de consumat.

Aroma cafelei realizate cu ajutorul unei prese este inedita si inconfundabila. In functie de cum preferati sa serviti aceasta bautura, mai concetrata sau mai light, puteti modifica compozitia bauturii. Fie adaugati o cantitate mai mica de cafea, pentru o bautura mai slaba din punct de vedere al cofeine, fie o diluati ulterior cu apa rece sau cu lapte.

Cafetiere french press: mecanismul multi-functional din bucataria ta

Contrar asteptarilor si denumirii, o cafetiera de acest tip nu este utila doar la prepararea unui singur tip de bautura, respective cafeaua. O presa franceza face parte din categoria de electrocasnice multi-functionale care poate deservi la o serie de bauturi delicioase. Iata doar cateva exemple de bauturi ce pot fi preparate cu ajutorul unor cafetiere french press:

  1. Ceai. Cel mai bun ceai, din punct de vedere al consistentei si aportului adus pentru organism este ceaiul din plante uscate. Frunzele vor fi filtrate in aceeasi masura in care cafetiera filtreaza zatul de cafea, rezultand un ceai de-a dreptul aromat.
  2. Sucurile naturale. O bautura energizanta, dar sanatoasa este sucul natural realizat prin stoarcerea fructelor. Extrem de gustos si potrivit pentru toate categoriile de varsta, sucul natural poate fi usor realiat la una dintre cafetierele de tip french press. Pupla din fructe va fi separata prin intermediul filtrului, iar dumneavoastra va veti putea bucura de o bautura bogata in vitaminte.
  3. Bauturi derivate din cafea. Persoanele care obisnuiesc sa cheltuie o multime de bani pe bauturile derivate din cafea, precum latte-ul sau cappuccino, se pot orienta catre propriul aparat pe care sa il aiba mereu la indemana. Prin apasarea in mod repetat a pistonului, laptele turnat in cafetiera isi va dubla consistenta si va crea acea spuma de lapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *