Cafeaua verde – efecte pozitive asupra organismului, beneficii

Toată lumea a băut cel puțin o dată cafea dar nu toată lumea a încercat cafeaua verde.
Acest tip de cafea este net superior celui clasic, efectele sale curative fiind mai evidente deoarece boabele crude de cafea verde sunt foarte bogate în acid clorogenic, substanța care limitează absorbția zaharului de către corp, ajutând astfel și la menținerea unui corp mai in forma.

beneficii cafea verde, pret

Care sunt beneficiile cafelei verzi?
Pe lângă doza de energie și starea de bine pe care ni-le poate da o ceașcă de cafea verde, aceasta mai are si alte beneficii mult mai complexe.
Cafeaua verde conține cantități importante de antioxidanti, care luptă împotriva radicalilor liberi și previn cancerul, deci reglează metabolismul, ajută la eliminarea kilogramelor nedorite și acționează ca un tonic pentru activitatea cerebrală. Ba chiar combate și celulita.
Tot cafeaua verde poate reduce stresul oxidativ cu până la 16%, datorită principalilor antioxidanți.
Conține și acid cafeic care acționează ca un tonic general, cafeaua verde măcinată folosindu-se cu succes în curele de detoxifiere.
Cafeaua verde diminuează riscul de diabet și ajută la detoxifierea ficatului.
Acidul clorogenic stabilizează nivelul de zahăr din sânge, inhibă senzația de foame, topește grăsimile și luptă împotriva radicalilor liberi, întârziind astfel procedeul de îmbătrânire.
Cafeaua verde poate fi și un dezinfectant natural, utilă în lupta cu bacteriile și virușii, are efecte antinflamatoare, antipiretice și antiseptice, iar cofeina din boabele verzi îmbunătățește concentrarea și memoria.
Persoanele care au un nivel ridicat al colesterolului ar putea testa pe propria piele beneficiile cafelei verzi, ținând cont de efectele sale antihiperlipemice, și anume scade colesterolul rău și îl crește pe cel bun.
Cei care consumă regulat băutura din boabele de cafea verzi măcinate nu vor suferi de tahicardie, creșterea tensiunii arteriale sau insomnie.
Așadar cafeaua verde merită încercată, pentru a te putea bucura de beneficiile sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *