Bicicletele pliabile, mijlocul de transport ideal pentru sezonul cald

A venit vara şi odată cu ea au apărut şi temperaturile ridicate, canicula, disconfortul termic accentuat. În zilele de vară îţi doreşti să stai cât mai mult timp afară, să ajungi cât mai repede la job şi să nu pierzi timp în trafic. Bicicletele pliabile sunt mijlocul de transport ideal pentru sezonul cald. Se vor plia în două minute, le iei cu tine oriunde, le depozitezi unde doreşti şi le poţi pune în portbagaj ca să le ai cu tine în toate călătoriile.

Cu bicicletele pliabile te deplasezi rapid pe distanţe mari în oraşele aglomerate, vara nu mai stai în trafic şi în căldura infernală din maşină. Plus că le poţi lua şi în metrou ca să mai scapi de canicula de la suprafaţă.

Când ai ajuns la muncă le pliezi rapid şi nu mai cauţi un loc pentru ele în interiorul clădirii de birouri şi în afara ei. Nu te mai gândeşti mereu la hoţi şi la furtul bicicletei pentru că e pliabilă şi portabilă, o iei cu tine şi în birou dacă vrei, o poţi lăsa pe un hol în instituţia în care lucrezi.

Care sunt principalele avantaje ale bicicletelor pliabile?

Greutatea mică a bicicletelor pliabile îţi garantează o deplasare mai uşoară când vrei să urci pe scări, nu vei transpira excesiv până la etajul unde vrei să ajungi mai ales că e vara şi că e atât de cald. Dacă vrei să parcurgi anumite distanţe pe jos, fără să mergi pe bicicletă, doar pliezi rapid bicicletă şi mergi oriunde doreşti.

Ai trei viteze la bicicletele pliabile, poţi să mergi lejer pe pante mici şi medii, au roţi de 20 inch rezistente şi uşoare, manevrezi simplu bicicleta în perimetre mai mici. Dacă alegi modelele electrice te vei deplasa şi mai uşor pe distanţe lungi evitând traficul prea aglomerat, nu vei mai transpira excesiv şi vei avea şi viteze mai mari fără a fi nevoit să pedalezi într-o căldură infernală.

Bicicleta pliabilă rămâne un mijloc de transport ideal pe timp de vară şi pentru că îţi oferă o flexibilitate mai mare în timpul deplasării, poţi să alegi modul în care te deplasezi, unde foloseşti alte mijloace de transport. Nu te mai chinui cu urcatul în maşini, în tramvaie, nu mai eşti nevoit să cauţi mereu rute mai scurte doar pentru că nu ai ce face cu bicicleta obişnuită în mijloacele de transport şi aşa prea aglomerate.

Plus că eviţi să mai mergi cu autobuz, tramvai şi să faci faţă unei călduri de nesuportat în lipsa aerului condiţionat. Nu mai ajungi la job transpirat şi distrus de căldură pe care ai găsit-o în toate mijloacele de transport de suprafaţă, ai mereu o variantă la dispoziţie când vrei să faci şi mişcare.

Şi apropo de mişcare, cu bicicleta pliabilă faci mişcare în fiecare zi dacă o iei cu tine peste tot. Mergi cu ea la job, la cumpărături, la plimbare, mergi cu ea când vrei să te duci să laşi un pachet la poştă, de exemplu. Te încurajează să faci mişcare mai multă, e confortabilă şi foarte uşor de folosit, aşa că va fi prietenul tău de nedespărţit în sezonul estival.

Întreținerea bicicletei și manevrabilitatea acesteia

Alt motiv să alegi bicicleta pliabilă în locul celei clasice ar putea fi cel legat de simplitatea întreţinerii şi a manevrabilităţii. Ştii deja că e destul de dificil să întreţii o bicicletă, dar cu bicicleta pliabilă lucrurile se vor simplifica foarte mult. Asta înseamnă că o vei plia şi o vei curăţa mai uşor, vei putea să ai acces poate la anumite locuri pe care nu le puteai curăţa când aveai bicicleta „întreagă” obişnuită.

La capitolul manevrabilitate bicicletele pliabile sunt mult mai uşor de luat oriunde, se pliază simplu, manevrarea lor e mult îmbunătăţită faţă de modelele clasice. Asta înseamnă mai puţin stres şi mai mult confort în utilizarea zilnică.

Bicicletele pliabile rămân în continuare cele mai bune alegeri pentru cei care vor să aibă o vară perfectă, să scape pentru totdeauna de traficul în care de abia te mai descurci şi de temperaturile infernale din maşini sau mijloace de transport în comun. Te bucuri de vară şi de tot ce îţi oferă vremea frumoasă de afară cu astfel de biciclete. Găseşti în permanenţă cele mai bune şi mai sigure mijloace de transport moderne, bicicletele pliabile, în toate magazinele on-line şi off-line de specialitate ca să te deplasezi în siguranţă şi rapid oriunde îţi doreşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *