Bateriile auto, pe cat de eficiente, pe atat de diverse! Iata cum le alegi!

baterii auto
baterii auto

Totul este mai usor atunci cand ai o masina. Te poti deplasa mai rapid la locul de munca, iti poti transporta persoanele dragi acolo unde au nevoie, poti pleca in concedii sau poti chiar sa faci venituri suplimentare cu ajutorul autoturismului. Pentru ca acesta sa iti ofere un randament cat mai bun, este important sa investesti in componente de calitate. Atat consumabilele, cat mai ales piesele majore care compun un autoturism trebuie sa fie unele calitative si bine intretinute.

Printre cele mai importante elemente din angrenajul masinii tale este bateria. Exista mai multe argumente care pot sustine importanta unei baterii auto, insa cel mai puternic este cel reprezentat de faptul ca aceasta asigura energia necesara pentru pornirea motorului la fiecare cursa. Iata ce tipuri de baterii exista de la specialistii automag.ro si in functie de ce criterii esentiale trebuie sa alegi acumulatorul pentru autoturismul tau!

Baterii auto: cum le alegi pe cele mai bune?

baterii auto
baterii auto

Atunci cand achizitionezi un autoturism nou, bateria este deja inclusa. De ce? Pentru ca in lipsa ei, masina ta nu ar putea porni. In plus, cu ajutorul energiei pe care o furnizeaza un acumulator, sunt activate toate elementele electrice din componenta autoturismului. Este vorba despre faruri, sistem de ventilatie, aer conditionat, casetofon, navigatie sau sistemul automat de deschidere sau inchidere a geamurilor.

In situatia in care achizitionezi un autoturism second hand, nu stii in ce stare se afla bateria deja montata pe acesta. Poate fi o baterie aproape noua sau una pe cale sa se descarce. Nu iti doresti sa ramai fara energie electrica atunci cand esti pe drum, asa ca cea mai sigura varianta este sa achizitionezi un acumulator nou si sa ai certitudinea ca circuli in conditii de confort si siguranta.

Exista mai multe tipuri de baterii auto, iar alegerea ta trebuie sa fie facuta in functie de niste criterii clar definite si foarte importante. Este necesar sa tii cont de toate acestea, pentru ca orice incompatibilitate poate sa ofere o functionare neconforma sau chiar complet nula a bateriei. Astfel, trebuie in primul rand sa consulti manualul de instructiuni al masinii, pe care ti-l ofera producatorul autoturismului. De asemenea, trebuie sa tii cont de:

1. Capacitatea bateriei – chiar daca ai identificat tipul bateriei, este important sa te asiguri ca achizitionezi o varianta cat mai calitativa. Determinanta este capacitatea sa. Trebuie sa tii cont ca autoturismul tau dispune de un sistem de incarcare. Bateria trebuie sa fie aleasa in compatibilitate cu acesta, pentru a fi evitata incarcarea insuficienta sau supraincarcarea, in timpul utilizarii;

2. Dimensiunea bateriei – si dimensiunea joaca un rol cheie, atunci cand alegi baterii auto. Un acumulator se monteaza mereu intr-un compartiment special dedicat, creat de regula sub capota autoturismului, sau in portbagajul acestuia. Este necesar sa alegi un model care sa incapa in dispozitivul respectiv. De aceea, este foarte important sa respecti recomandarile oferite de producatorul autoturismului tau.

Intra pe Automag.ro si descopera o gama variata de baterii auto din care poti alege cu usurinta solutia optima pentru masina ta. Asigura-te ca ai tot ce iti trebuie pentru a-ti pune autoturismul in miscare si pentru a ajunge mereu in siguranta la destinatie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *