Adevarul despre asigurare RCA

Ce ar fi ca persoana care a tamponat o masina sa opreasca, soferul sa ceara scruze partenerului de trafic, apoi sa se urca la volan si sa plece mai departe de parca nimic nu s-ar fi intamplat? Intr-o astfel de situatie, lucrurile ar putea fi abordate diferit din cele doua puncte de vedere.

Cel cu masina tamponata ar considera o nedreptate strigatoare la cer. Scuzele nu i-ar acoperi paguba, nici nu i-ar repara masina. Poate ca pentru cel care a lovit ar fi mai usor sa recunoasca si sa ceara scuze. I s-ar parea mai simplu sau daca este onest, s-ar gandit ca nu i-ar conveni sub nicio forma sa fie in locul partenerului de trafic lovit.

Un lucru este cert: asigurare RCA este obligatorie, ii protejeaza pe ceilalti, dar nu asigura protectie pentru propria masina.

Frustrarea posesorului ei poate fi maxima in urmatoarea situatie. Carosabilul este plin de gheata, fiindca nimeni nu a dat cu sare sau cu nisip. Pentru ca are o urgenta de rezolvat la serviciu, persoana respectiva a luat masina, s-a trezit in zori si desi era un ger de crapa pietrele, a ales sa plece la serviciu.

La semafor a pus frana si a alunecat asemenea unei sanii in cel din fata lui. I-a lovit serios spatele masinii, in timp ce el si-a sifonat serios fata masinii.

Nu se putea altfel pentru ca nu se putea sta in picioare pe drum. Daca masina aceea nu ar fi fost oprita…Dar putea sa apara alta in drum. Nu a fost vina lui, ci a fost vina celor care au castigat licitatia pentru dezapezit si asigurarea drumurilor pe timp de iarna, iar ei dormeau la ora aceea. In orice caz, adevaratii vinovati nu platesc niciodata!

Au scos masinile din trafic si au coborat sa discute civilizat, dupa ce au analizat pagubele. Ambele masini necesitau reparatii. Discutiile au decurs cat se poate de amabil, iar cel care a intrat in masina din fata sa a scos asigurarea RCA si i-a dat-o celui pe care il lovise. Celui cu masina tamponata i s-a luminat fata, stiind ca nu va suporta cheltuielile, dar cel care a lovit neintentionat  masina din fata sa avea multa suparare in sufletul sau?

De ce? Fiindca i s-a spus de la inceput ca asigurarea RCA nu il va ajuta niciodata sa isi repare masina in caz de accidente si ca numai CASCO poate face acest lucru, dar nu a inteles. A crezut ca RAC reprezinta o simpla formalitate pe care daca nu o indeplineste, primeste amenda, de aceea se conformase.

Cam acesta este adevarul despre RCA cu toate ca este dureros. Evident ca asigurarea obligatorie nu poate fi ignorata, inlocuita, dar se impune sa fie completata cu o asigurare valabila si pentru propria masina.

RCA ieftin poate fi solicitat brokerilor de asigurari ai companiei Prestigeasig care pot fi gasiti in cele 18 puncte din tara, iar informarea si configurarea politei se poate face pe site-ul companiei.

Asigurarea obligatorie ca toate asigurarile care sunt mediate de Prestigeasig au acoperire, fiindca sunt 74 de finantatori puternici care au grija de banii clientilor si care ii investesc eficient, iar la nevoie ofera sumele prevazute in contract.

Fara RCA, conducatorul auto care a accidentat din greseala masina unui partener din trafic va avea de suportat:

-amenda si puncte de penalizare;

-cheltuielile necesare reparatiei masinii lovite:

-reparatiile propriei masini.

RCA inseamna anularea primelor doua cheltuieli detul de mari si de importante, in situatia economica data. In sarcina posesorului RCA raman cheltuielile facute cu reparatiile masinii personale. RCA+ CASCO este formula cea mai avantajoasa pentru toti posesorii de masini, pentru ca se poate imagina urmatoarea situatie.

Familia merge la o pensiune din munte, situata intr-un loc superb sa petreaca vacanta. Asezarea este de vis, numai ca turistii care vin in acest loc nu stiu cum se pornesc valcelele de pe dealuri cand ploua si cat de puternice sunt ele.

Peste noapte ploaia s-a dezlantuit, iar dimineata, masina a fost gasita la un kilometru distanta, dar nu se mai putea alege nimic din ea. La fiare vechi ar fi incasat el cateva sute de lei.

Avea in buzunar RCA, dar nu era nimanui de folos.

Cam asa ar trebui sa gandeasca fiecare posesor de masina si sa isi protejeze bunurile, sa nu regrete mai tarziu.

Pe site-ul celui mai puternic broker de asigurari, vizitatorii afla totul despre:

-asigurarile obligatorii pe care trebuie sa le detina persoanele care circula cu masina pe drumuri publice si marii transportatori de marfuri;

-asigurarile benevole pe care le fac oamenii prudenti, sa nu fie surprinsi nepregatiti in caz de accidente,  de decese si de distrugerea bunurilor cauzata de diferiti factori;

-diferenta dintre RCA si CASCO;

-totul despre asigurarile profesionale.

Inainte de a decide ce asigurari sa isi faca se recomanda ca persoana respectiva sa isi rezerve timp si sa citeasca toate articolele de pe site. Va invata multe lucruri bune din ele.

Exista pe site si calculator care permite evaluarea pretului atat la RCA, cat si la alte tipuri de asigurari, sunt acolo si realizarile brokerului in cifre concrete.

Totul este la vedere, totul este gandit in favoarea clientului  care are dreptul sa isi asigure un viitor lipsit de griji.

Exista si asigurari agricole pe care ar trebui sa le solicite fermierii. Diversitatea asigurarilor este asa de mare, incat acopera ceea ce produce omul, ceea ce vinde sau transporta si ceea ce are el mai scump pe acest pamant: viata si sanatatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *