5 trucuri ca să-ți pregătești copilul pentru aparatul dentar

Aparatul dentar reprezintă o metodă eficientă de îndreptare a danturii. Totuși, copiii au o reticență atunci când vine vorba despre utilizarea unor accesorii care, chiar dacă le îmbunătățesc viața, le-o pot face și mai dificilă pe moment, transformându-i în subiecte de glume în cercul prietenilor. Chiar și așa, poți să îți convingi copilul că aparatul dentar nu este ceva de care să fugă, iar dacă găsești rețeta potrivită, îl poți convinge chiar că este un accesoriu cool. Iată la ce trucuri poți apela. 

Și celebritățile poartă aparat dentar

Chiar dacă argumentele tehnice sunt foarte logice, pertinente și solide pentru a susține necesitatea și utilitatea aparatului dentar, motivațiile oferite unui copil trebuie să fie orientate și către latura emoțională a lucrurilor. Copilul tău nu va fi impresionat de cât costă aparatul dentar sau de câte probleme o să îl ocolească dacă acceptă să îl poarte, dar cu siguranță va fi captivat de posibilitatea de a fi la fel precum vedete din lumea întreagă. Superstaruri precum Miley Cyrus, Beyonce ori Emma Watson au purtat sau poartă aparat dentar, iar modul în care acestea aleg să îl utilizeze pentru a-l transforma într-un accesoriu cool și care să le aducă un plus de carismă poate fi un model pentru oricine alege să apeleze la el. Te poți ajuta de imaginile cu vedete purtând aparat dentar, pentru a-ți convinge copilul că acesta nu este un lucru de care să fugă, ci un instrument care îi poate ajuta să fie speciali. 

Nu-i tăia brusc plăcerile

Este binecunoscută pasiunea copiilor pentru dulciuri, iar răsfățul oferit de acestea va fi anulat în mare măsură, odată cu montarea unui aparat dentar. Pentru a-l pregăti pentru renunțarea la aceste obiceiuri alimentare, îi poți organiza copilului o masă de bun-rămas, înaintea montării aparatului, masă la care să poată gusta din sortimentele sale preferate de mâncăruri dulci. Totuși, ai grijă să nu exagereze nici acolo. De asemenea, o idee bună este să îi porționezi dulciurile și să îl faci să renunțe treptat la ele. 

Lasă-l să-și aleagă modelul

Fiind un instrument vizibil și care iese în evidență, este de preferat ca aparatul dentar să fie unul pe placul celui care îl poartă. Tocmai de aceea, poți oferi copilului tău șansa de a-și alege designul aparatului pe care îl poartă, întrucât majoritatea aparatelor pot fi personalizate. 

Oferă-i argumente pe înțelesul lui

Niciunui copil nu îi place să fie ținta glumelor prietenilor pentru că poartă aparat dentar, dar cu siguranță nu i-ar plăcea nici să fie subiect de glume pentru că are dinții strâmbi sau înghesuiți. De asemenea, niciunui copil nu îi place durerea, iar aparatul poate fi un instrument prin care să fii scutit de durere. Transmite-i copilului tău aceste argumente și cu siguranță va înțelege că aparatul este util pentru el. 

Convinge-l că nu este ceva permanent

Odată luată decizia de a apela la un tratament cu aparat dentar, trebuie să îți convingi copilul că tratamentul nu este unul care va fi purtat definitiv, ci va scăpa de el după o vreme. Puteți face împreună un calendar și puteți bifa fiecare zi trecută, în așa fel încât să își dea seama că timpul trece și, în curând, nu va mai trebui să poarte aparatul. În acest fel, totul va fi mult mai distractiv. 

Aparatul dentar este un tratament foarte util și eficient, iar copilul tău poate beneficia de pe urma efectelor sale. Totuși, dacă ai de a face cu un copil reticent la astfel de idei, poți încerca să apelezi la diferite modalități pentru a-l convinge să poarte aparatul dentar. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *