4 schimbări pe care să le faci dacă vrei o casă modernă

Amenajarea interioară a locuințelor aduce schimbări destul de mari de la an la an, iar fiecare dintre acestea sunt menite să aducă un plus de confort locuinței tale. Specialiștii în design interior pun în prim plan ideea de estetic, pentru că în definitiv cu toții ne dorim case moderne și frumoase. Pentru a te alinia și tu acestor cerințe, iată câteva dintre schimbările pe care le poți face în casa ta.

Schimbă faianța din baie și bucătărie

Una dintre modificările masive pe care le poți face în interiorul casei tale și care vor aduce cu siguranță un aer modern acesteia, este aceea de a schimba faianța. Dacă de multe ori faianța în bucătărie este schimbată la un anumit număr de ani, în baie de regulă uităm de această nevoie. Ei bine acum poți cumpăra faianta baie de la Mathaus pentru a schimba în totalitate aspectul acestei încăperi și pentru a-i oferi acesteia un aer cât mai modern.

Poți cumpăra faianță și pentru bucătărie, măsurând foarte bine suprafețele pe care vrei să le acoperi și având în vedere cerințele de spațiu și culoare. 

Schimbă parchetul în living și din dormitoare

Livingul este sufletul casei și de multe ori ne dorim ca acesta să emane căldură și să fie primitor. Poți alege să schimbi parchetul și chiar să instalezi un sistem de încălzire în pardoseală care să te ajute și din punct de vedere al confortului. La nivel de parchet, ai o multitudine de opțiuni: parchet dublu stratificat sau triplustratificat, parchet masiv sau deja cunoscuta pardoseală laminată. Atenție însă, dacă vei folosi un sistem de încălzire în pardoseală cel mai indicat este parchetul stratificat. 

Pardoselile din lemn sunt și mai elegante și mai estetice decât orice alt tip de finisaj, așa că poți cere ajutorul unor specialiști pentru îndepărtarea sistemului vechi de acoperire și instalarea celui nou. În cazul dormitoarelor poți opta pentru pardoseli laminate, deoarece nivelul de trafic este unul scăzut, drept pentru care nu vei avea nevoie de caracteristici foarte ridicate de rezistență. 

Schimbă mobilierul casei tale

Zona de mobilier a cunoscut foarte multe schimbări în ultimii ani. Pe de o parte vorbim despre mobilierul modern, care se recunoaște cu ușurință prin muchii drepte și cât mai mult spațiu oferit spre utilizare, dar și de stilul minimalist sau chiar de stilul scandinav, care aduc în discuție eliberarea aproape în totalitate a spațiului. În oricare dintre cazuri însă vorbim despre amenajări menite să schimbe aspectul casei tale și care să reușească să o transforme într-o locuință frumoasă și modernă.

Cel mai indicat ar fi să apelezi la sfatul unor designeri de interior, dacă nu crezi că ești suficient de bine informat, pentru a alege în acest fel piesele de mobilier de care ai nevoie.

Nu uita că mobilierul ține cont foarte mult și de lumină, dar și de felul în care arată camerele, deoarece în final toate elementele decorative ar trebui să conlucreze pentru a-ți oferi frumusețea și confortul de care ai nevoie.

Schimbă tâmplăria

Deși pare greu de crezut, tâmplăria joacă un rol definitoriu în estetica unei locuințe. În funcție de culoarea tâmplăriei, dar și de material, poți determina dacă o casă este specifică mai mult curentului clasic sau stilului modern. În prezent este preferată din ce în ce mai mult tâmplăria PVC, în detrimentul lemnului, uneori chiar și la interior. Acest lucru se datorează caracteristicilor de rezistență și etanșare pe care din păcate lemnul nu are cum să le acopere în totalitate. 

Casa ta merită oricând îmbunătățirile aduse așa că nu te sfii să cumperi lucruri de care ai nevoie sau despre care crezi că ar putea aduce un plus la nivel de decorare. Schimbă lucrurile vechi și înlocuiește cu produse noi, de calitate, pentru ca locuința ta să se simtă răsfățată și să te răsfețe. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *