3 sfaturi pentru o altfel de vacanță la mare – o abordare diferită a zilelor de concediu petrecute pe litoral

Litoralul reprezintă una dintre primele variante ale românilor când vine vorba de petrecerea săptămânii de concediu. Problema intervine atunci când apare monotonia – an de an la mare nu ar fi neapărat o problemă dacă s-ar acorda atenție în ceea ce privește expunerea prea îndelungată la soare și multe alte lucruri pe care românii în general, conform sondajelor, le repetă constant.

Indiferent de stațiune, marea nu se deosebește atât de mult de alte orașe pe care le poți vizita. Fiecare stațiune are atracțiile și punctele ei forte. Bineînțeles, plajele sunt atracțiile principale, însă nu acolo încep sau se termină opțiunile. În ultimii ani, se pare că românii au ales în număr cât mai mare să viziteze plajele altor țări, învecinate nouă. Diversitatea este un lucru benefic, mai ales în cadrul plimbărilor și concediilor, însă cât timp se menține același scenariu de hotel-plajă-restaurant-hotel, fără să fi descoperit și alte lucruri de interes, toată această ecuație nu poate rezulta decât în minus.

Iată care sunt cele 3 aspecte pe care trebuie să le ai în vedere pentru un concediu de neuitat!

  • Un prim pas constă în inspectarea zonei. Telegondola din Mamaia poate reda o panoramă minunată a întregii stațiuni de la înălțime. Călătoria durează aproximativ opt minute, suficient cât să nu devină plictisitor, mai ales dacă sunt prezenți și copii. De menționat sunt de asemenea și muzeele, prezente în aproape toate stațiunile și herghelia din Mangalia, aflată la 500 metri de Marea Neagră, dotată cu 350 de exemplare de cai și ponei, cel mai mare complex ecvestru din sud-estul Europei. Constanța beneficiază și de Cazino, una dintre cele mai prezente construcții în pozele turiștilor, aflată lângă Acvariul inaugurat în 1958. Pentru amatorii de sporturi extreme, există și Gravity Park, inaugurat în 2008, potrivit atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.
  • Al doilea sfat este să îți protejezi pielea. O expunere moderată la soare nu este un pericol, dimpotrivă, este recomandată, însă nu se poate spune exact pentru cât timp, deoarece fiecare om are o construcție proprie. O cremă de protecție nu va impiedica bronzul, în cazul în care este un aspect de interes, ci doar va proteja epiderma de arsuri și deteriorări.
  • Fă rezervarea din timp! Este de înțeles faptul că nu multă lume se hotărăște din timp ce vrea să facă în concediu, însă nu este recomandat să lași totul pe ultima sută de metri. Rezervarea unui sejur la mare cu câteva luni înaintea sezonului va putea scădea cheltuielile și te va putea ajuta să îți organizezi mai bine bugetul. Dacă îți dorești un ajutor suplimentar în această direcție, poți să apelezi la o agenție de turism, precum Karpaten.ro, care îți poate prezenta programe pliate pe dorințele tale.

Litoralul poate fi mereu același sau mereu altul: depinde de perspectivă, interese și organizarea timpului.

 Sursa foto : Pexels.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *