3 sfaturi pentru a-ți dezvăța copilul de plimbarea cu căruciorul

A venit timpul ca micuțul tău să facă primii pași? Clipele petrecute alături de copii în perioada în care învață să meargă sunt fără îndoială extrem de emoționante pentru orice mamă, însă trebuie să știi să recunoști momentul în care mersul în cărucior nu mai este o necesitate, ci doar un moft al celui mic. Arădencele, puternice din fire, știu întotdeauna să pună piciorul în prag când este nevoie, însă în fața prichindeilor este aproape imposibil să nu cedezi.

Iată 3 ponturi care te vor ajuta să îl convingi pe cel mic că lumea merită descoperită și înfruntată pe propriile picioare:

1.   Oferă-i încălțămintea potrivită

O pereche de pantofi incomozi îi poate determina chiar și pe cei mai mari să considere mersul pe jos un calvar. Cu atât mai mare este predispoziția copiilor să renunțe după câțiva pași dacă simt chiar și cel mai nesemnificativ disconfort. Asigură-te așadar, înainte de toate, că puiul tău este ,,înarmat” corespunzător. Dacă simți că nu ai inspirație sau ai auzit povești despre eșecuri lamentabile ale altor mămici, încearcă variantele de încălțăminte puse la dispoziție de echipa 4KidsRomania.ro. Când o să vezi oferta o să te convingi că ai șanse foarte mari să îi fi găsit pantofii perfecți micuțului tău.

2.   Bazează-te pe puterea exemplului

Dacă ai prietene care au trecut deja prin această greutate, invită-le la o plimbare cu copiii în parc. Spiritul competitiv îi va face pe băieței și fetițe dornici să fie ,,în pas” cu amicii lor și vei fi plăcut surprinsă când vei auzi ,,Dă-mă jos!”.

Studiile arată că această metodă de a îi învăța diverse lucruri pe cei mici dă roade în majoritatea cazurilor. Mai mult, aceștia vor dobândi și abilități de socializare, de integrare într-un grup, care le vor fi de mare folos odată ce vor intra pe porțile grădiniței și mai apoi ale școlii.

3.   Angajează-l în activități atractive

Cea mai la îndemână variantă este să îi dăruiești copilului tău o minge și să-l inviți la joacă. Odată ce își va concentra atenția asupra altui punct de interes, va uita de oboseala care îl ținea în cărucior. Tot ce îți trebuie de fapt, este puțină creativitate: poți improviza în orice loc și în orice moment pentru a îi crea puiului tău un cadru ideal de joacă.

Un alt truc foarte ușor de pus în practică este acela să îi oferi fetiței sau băiețelului tău o bicicletă fără pedale. Orice ai alege în final, nu îți pierde răbdarea, felicită micul explorator neîncetat și nu-l descuraja sub nicio formă.

Așadar, dragi părinți, nu uitați niciodată că toți oamenii binecuvântați cu unul sau mai mulți copii se confruntă cu această problemă și acționați în consecință. Și nepoții voștri vor da aceleași bătăi de cap părinților lor, dar așa e mersul lumii!

Sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *