3 sfaturi de urmat pentru a recicla corect hârtia și cartonul

Nimic nu se compară cu sentimentul pe care îl obținem atunci când știm că am făcut o faptă bună. Indiferent că aceasta se reflectă asupra prietenilor sau familiei noastre, de fiecare dată când venim în ajutorul cuiva ne revalidăm încrederea în sine. Așa se face că și atunci când reciclăm putem avea parte exact de același sentiment, știind că am făcut ceva benefic pentru mediul înconjurător. Cu toate acestea, este imperios necesar ca înainte să ne apucăm de această activitate, care este indicat să intre în obiceiurile noastre de zi cu zi, să cunoaștem toate regulile și sfaturile din domeniu. Rămâi alături de noi și descoperă 3 sfaturi de urmat pentru a recicla corect hârtia și cartonul!

  1. Deșeurile care prezintă contaminanți nu pot fi folosite în procesul de reciclare

În cazul în care vrei să te asiguri că deșeurile din hârtie și carton pe care le colectezi selectiv în vederea reciclării sunt potrivite pentru acest proces, asigură-te că acestea nu au contaminanți. Prin aceștia se înțeleg orice elemente de plastic, carton, scotch și chiar pete de ulei, grăsime și sos. Fiecare dintre aceste aspecte afectează procesul și îl contaminează, rezultând astfel o compoziție care nu poate fi folosită în vederea obținerii unor produse noi, gata să fie introduse pe piață.

  • Cartonul se reciclează de maxim 4 ori, iar hârtia de 7

Cu toate că ne-am dori ca atât hârtia, cât și cartonul să poată fi reciclate la nesfârșit, adevărul este că ambele tipuri de deșeuri au anumite limite. Din acest motiv, fibrele de celuloză se scurtează și nu mai pot fi astfel utilizate. Cu toate acestea, până să ajungem la aceste valori, putem colecta selectiv și recicla aceste deșeuri în mod corect și pe termen lung.

  • Hârtia și cartonul se reciclează la centre specializate

Alegerea centrului la care vor ajunge deșeurile din hârtie și carton este indicat să se facă cu mult timp înainte de transportarea lor propriu-zisă. Astfel, unul dintre cele mai bune centre de acest fel este Reciclare Carton din București. Mulțumită infrastructurii de care dispun, poți solicita direct lor să transporte cantitățile de deșeuri la centru, în condițiile în care este vorba de cantități mari. Sună direct la numărul de telefon 0771.149.793 și descoperă întreaga gamă de servicii.

Atât procesul de reciclare hartie, cât și cel de reciclare carton aduc beneficii clare mediului înconjurător și, nu în ultimul rând, omului. Bucură-te de toate avantajele astfel oferite și întreprinde anumite schimbări în modul tău de a trăi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *