3 motive principale pentru care sa alegi GPL-ul

Avand in vedere nivelul tehnic pe care s-a pus accentul in ultimul timp privind instalatiile GPL dedicate, eficienta si siguranta acestor sisteme ecologice reprezinta o adevarata evolutie in domeniul autovehiculelor. Asadar, ai toate motivele sa apelezi la o versiune de combustibil mai prietenoasa cu mediul inconjurator, iar daca inca nu le cunosti, iata 3 dintre cele mai importante:

Este un combustibil ecologic

Acest gaz a avut un real succes in gospodariile care il folosesc pe post de combustibil pentru gatit si de aceea, s-a descoperit ca la fel de prietenos cu mediul, ar fi si in cazul folosirii lui pentru alimentarea autoturismelor. GPL-ul nu este un gaz cu efect de sera si se afla printre combustibilii recomandati de Grupul International al ONU Privind Schimbarile Climatice ca masura de reducere a factorilor ce duc la incalzirea globala.

In comparatie cu majoritatea hidrocarburilor, GPL-ul genereaza cantitati mai mici de dioxid de carbon per cantitate de caldura produsa si in acelasi timp, emisiile de oxizi de azot nocivi si daunatoare sunt neglijabile prin comparatie cu cele emise de carburantii traditionali.

Reduce costurile de alimentare

Preturile foarte mari ale benzinei si motorinei sunt principalul motiv pentru care multi soferi cauta in prezent combustibili alternativi mai ieftini. GPL-ul auto este semnificativ mai ieftin decat benzina. In ultimele luni, chiar daca preturile pentru benzina si motorina au crescut considerabil, pretul GPL-ului a ramas la aproape jumatate din costul carburantilor conventionali pentru autovehicule.

In ceea ce priveste costurile de functionare, GPL-ul a fost in mod constant cu cel putin 40% mai ieftin decat benzina, ceea ce ofera consumatorilor un avantaj major. Cu o diferenta atat de mare, cei care aleg sa isi converteasca vehiculele la GPL, isi vor recupera investitiile de instalare a kitului in doar cateva luni.

Prelungeste durata de viata a masinii tale

In urma arderii, acest combustibil nu produce reziduuri si nu dauneaza motorului. Fiind un combustibil cu cifra octanica ridicata, se aprinde mai repede, asadar si motorul se va incalzi mai repede, chiar si atunci cand acesta din urma este complet rece. Acest lucru este extrem de benefic pentru motor, deoarece o combustie mai buna si mai rapida ii va prelungi durata de functionare considerabil.

Se estimeaza ca motoarele alimentate cu GPL auto pot avea o durata de viata de pana la doua ori mai mare decat cea a unui motor care functioneaza cu benzina si nu necesita o intretinere la fel de costisitoare.

Acestea sunt doar cele mai pregnante avantaje ale instalatiilor GPL dedicate. Daca doresti sa afli mai multe informatii personalizate, in functie de masina pe care o detii, intra pe optiuneagpl.ro, iar echipa de la Rocar Sion iti va raspunde la toate intrebarile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *