3 motive pentru care sa alegi tigla metalica pentru acoperis

Stim cu totii cat este de important sa ai un acoperis deasupra capului si ca alegerea celui potrivit nu este deloc usoara cand ne stau la dispozitie atatea materiale si modele inovative. Fie ca renovam vechea locuinta sau ca alegem sa construim una noua, ne dorim sa alegem un acoperis durabil, rezistent, economic si totodata estetic, care sa defineasca aspectul exterior al intregii case. In acelasi timp acoperisul poate oferi spatiul aditional pentru amenajarea unei mansarde, iar daca este construit asa cum trebuie, va impiedica pierderile de caldura, astfel incat vei avea o casa mai eficienta din punct de vedere al costurilor de intretinere.

Unul dintre materialele care trebuie luate in considerare  atunci cand proiectam un acoperis este tigla metalica. Aceasta a devenit rapid preferata de majoritatea noilor proprietari de case datorita multiplelor beneficii pe care le prezinta.

Dintre avantajele alegerii tiglei metalice vom aminti 3 care sunt prioritare atunci cand vorbim despre un acoperis:

Durabilitate si longevitate

Odata instalat in mod corespunzator, un acoperis metalic este capabil sa reziste chiar si cat casa este in picioare, deoarece acoperisurile metalice nu crapa si nu putrezesc, si nici nu se deformeaza. Panourile de tabla nu se rup, nu se decojesc si sunt ignifuge, lucru care este deosebit de important pentru siguranta noastra.

Acoperisurile din tigla metalica au o etanseitate buna, nu permit infiltrarea apei si sunt capabile sa reziste vanturilor puternice. De asemenea, tiglele metalice sunt rezistente la foc si mucegai. Tiglele metalice se bucura de o popularitate mare de mai multi ani, atat printre investitori, cat si printre executanti si arhitecti. Oferta lor de piata este tot mai interesanta, iar selectia imensa. Producatorii ofera tigla metalica in culori si forme moderne. Sunt o alternativa perfecta pentru tiglele ceramice care sunt mai grele, mai greu de montat si rezista mai putin in timp desi pot fi mai costisitoare un alt avantaj pe care il au in fata tiglelor ceramice este reprezentat de costurile de intretinere; tigla metalica isi pastreaza aspectul intact timp indelungat. Exista si cateva aspecte care pot influenta durabilitatea sa. Tiglele metalice sunt apreciate mai ales pentru raportul pret – calitate avantajos si universalitate – se incadreaza usor in diferite tipuri de arhitectura.

Pentru ca tigla metalica sa fie durabila si sa protejeze casa in modul optim, ar trebui aleasa corespunzator pentru conditiile atmosferice existente si amplasarea cladirii. Invelitorile de acoperisuri sunt expuse la actiunea soarelui (radiatii UV), a temperaturii, la factori chimici, salinitate de coasta, si chiar la deteriorari mecanice de exemplu  prin conurile care cad din copaci sau lucrarile de intretinere. De aceea, inainte de achizitie, e bine sa verificam ce straturi de protectie (invelisuri) au fost utilizate in procesul de productie a tablei. Grosimea si calitatea acestora sunt foarte importante pentru durabilitatea invelitorii.  

Izolare termica

Tiglele metalice pentru acoperis contribuie la reducerea acumularii de caldura in timpul pranzului prin reflectarea razelor soarelui – aspect asigurat de particulele din componenta vopselei, ceea ce inseamna ca poti reduce consumul de energie necesar pentru functionarea aerului conditionat in timpul zilei. Chiar daca acoperisurile metalice au o inertie termica mica, la majoritatea sistemelor de invelitori metalice se utilizeaza spatiul dintre astereala si metal pentru marirea eficientei energetice. 

Rezistenta la foc

Acoperisurile metalice au clasa A de rezistenta la foc deoarece sunt necombustibile. Totusi, clasificarea privind performanta de rezistenta la foc a materialelor pentru acoperis se face in functie de materialul elementelor de sustinere a acoperisului, care pot arde cu flacara sustinuta. Din acest motiv, multe acoperisuri metalice instalate pe materiale combustibile, cum ar fi astereala din lemn, sunt considerate cu rezistenta scazuta la foc si incadrate, de exemplu, in clasa C. 

Tigla metalica se adapteaza foarte usor la un stil arhitectural modern si este foarte versatila fiind ideala pentru lucrarile de restaurare dar si pentru executia constructiilor noi. Acest lucru este demonstrat in ultimii ani prin evolutia pietei privind optiunile clientilor pentru acoperirea caselor, care este ascendenta in favoarea acestui tip de acoperis.

Acoperisul este o parte esentiala a constructiei careia trebuie sa-i acordam suficienta atentie. Materialele trebuie alese in functie de mai multe criterii, iar brandul pe care-l preferam trebuie sa respecte anumite conditii. Un acoperis rezistent trebuie sa reziste pentru cel putin 30 de ani, iar Bilka este un producator care poate asigura o garantie de pana la 60 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *