3 metode prin care poti mentine consumul de combustibil la un nivel constant

Una dintre principalele cheltuieli la un automobil il reprezinta combustibilul, al carui pret poate varia in functie de mai multi factori.

In timp ce tu nu poti influenta pretul combustibilului, exista metode prin care poti limita aceste cheltuieli, pastrand consumul la un nivel constant, sau il poti reduce, in functie de posibilitati.

In plus, prin mentinerea consumului la un nivel constant se asigura si functionarea corespunzatoare a masinii, aceasta nemaifiind nevoita sa depuna un efort suplimentar care, de multe ori, este inutil sau vine in urma unei defectiuni. Astfel, trebuie sa stii ce ai de facut pentru a asigura constanta consumului de combustibil.

Iata cum poti evita consumul mare de combustibil

Atunci cand consumul masinii creste, inseamna ca aceasta depune mai mult efort pentru a functiona. Acest lucru se poate intampla ca urmare a faptului ca transporta o greutate mai mare decat de obicei sau ca are mai multe sisteme care functioneaza in acelasi timp, cum ar fi aerul conditionat. In schimb, poate fi si un semn ca exista o defectiune.

Foloseste anvelopele potrivite

Anvelopele au un impact semnificativ asupra consumului de combustibil. Acest aspect se poate observa atunci cand folosesti anvelopele de iarna in timpul sezonului cald, ceea duce la un consum mai mare si, in plus, cauzeaza si uzarea anvelopelor. De aceea, este important sa folosesti anvelopele conform sezonului specific.

In schimb, daca obisnuiesti sa conduci mult in zona urbana, unde soselele sunt destul de bine intretinute si sigure, poti folosi anvelope Apollo all season de la Anvelope-oferte pentru maximul de confort si siguranta. In plus, le poti folosi pe durata unui an intreg si, daca vremea o permite, poti merge cu ele si in afara orasului fara a-ti pune siguranta in pericol.

Evita supraincarcarea masinii

Daca masina ta se afla in conditii bune de functionare si nu stii de existenta vreunei defectiuni mecanice, dar consumul este mai mare decat te-ai fi asteptat, inseamna ca aceasta este supraincarcata. In astfel de cazuri, nu trebuie sa-ti griji, deoarece nu sunt probleme, dar este important sa nu soliciti prea des masina cu sarcini mai mari decat sunt recomandate. O poti utiliza pentru a face cate un transport greu din cand in cand, dar daca faci din aceasta practica un scop pentru masina ta, risti sa creezi probleme la nivelul suspensiilor, pe langa consumul ridicat de combustibil care te poate afecta financiar.

Limiteaza sarcinile suplimentare a masinii

Orice sarcina pe care masina ta o face in plus atunci cand este pornita duce la un consum mai mare. De exemplu, aerul conditionat creste consumul si vei observa ca, de multe ori, nu ai nevoie de acesta, avand variante mult mai economice.

Este important sa eviti astfel de sarcini si, de asemenea, sa nu soliciti masina la un nivel prea mare ca atunci cand mergi cu ea supraturata pentru prea mult timp. Toti acesti factori cresc consumul de combustibil.

In concluzie, ofera-i masinii tale atentia de care are nevoie pentru a functiona in conditii sigure si economice.

sursa foto: envato.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *